Muziekschool Music Dock
Muziekschool Music Dock Foto: Eva Wiselius

Individuele muzieklessen zijn weer toegestaan

Algemeen

Son en Breugel - Voor veel muziekdocenten kwam dinsdag 28 april het verlossende bericht dat individuele muzieklessen weer zijn toegestaan, mits de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen.

“Yes!”, dacht ook Eva Wiselius, directeur maar ook zangdocente van muziekschool Music Dock aan de kanaaldijk Zuid in Son. “Tot nu toe werden de meeste individuele lessen via ZOOM gegeven, maar niet voor alle leerlingen was dit een oplossing en ook ben je beperkt in de mogelijkheden in verband met beeld en/of geluidskwaliteit”, aldus Eva.

Eva: “Het is echter niet zo dat we nu weer ‘gewoon’ gaan lesgeven op 1,5 meter afstand. Als je tegenover elkaar staat te zingen voelt voor mij 1,5 meter niet als een veilige afstand. Daarnaast wil je wel eens bij de leerling iets aantekenen op de bladmuziek of is het fijn als de leerling even op de tablet van de docent mee kan kijken.”

Daarom is er meteen na het nieuwsbericht gestart met aanpassingen. Zo zijn er in de verschillende lesruimtes afscheidingen geplaatst tussen docent en student, de entree is aangepast met ‘een-richtingsverkeer’ en is er een elleboog-dispenser aangeschaft, zodat de leerlingen voor het betreden van de muziekschool de handen kunnen desinfecteren. De leerlingen en docenten kunnen nu nog even genieten van een aantal dagen meivakantie, Music Dock is klaar voor een voorzichtig hervatten van de lessen in de muziekschool.

Natuurlijk blijft de mogelijkheid voor online lessen, voor diegene die het nog niet veilig genoeg vindt het huis te verlaten of indien leerlingen niet fit zijn, dan worden ze verzocht de les vanuit huis te volgen.