Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 7eac15
Foto: Ingezonden
Muziek

Muzieklessen weer begonnen

Son en Breugel - Sinds 11 mei de nieuwe versoepelingen zijn doorgevoerd, mocht er ook weer les worden gegeven bij de muziekschool aan de Kanaaldijk Zuid. In eerste instantie alleen de individuele leerlingen tot en met 12 jaar, maar op 13 mei volgde de toezegging dat er ook in groepsverband gerepeteerd mag worden, buiten welteverstaan. Bij deze repetities geldt de leeftijdsgrens van 18 jaar.

Een voorzichtige start die als heel welkom is ervaren door zowel docenten als studenten. Alle leerlingen zijn per mail geïnformeerd over de aanpassingen en voorzorgsmaatregelen dus de handen werden netjes ontsmet voor binnenkomst en mede door de ‘bewegwijzering’ in de school verliep alles soepeltjes.

Met de afschermingen tussen docent en leerling was het wel even wennen, maar vooral heel fijn om elkaar weer in levenden lijve (en gezond) te zien én om weer samen te kunnen spelen, want dat is een gemis bij de online lessen. De interactie is er wel maar het plezier van samen muziek maken mis je. De eerste week zit er inmiddels alweer op en bijna alle leerlingen onder de 12 jaar hebben hun docent weer ‘live’ gezien.

Iedere leerling is op zijn/haar eigen manier omgegaan met de ‘thuis-situatie’. De één heeft juist heel veel gespeeld, de ander heeft het bij een half uurtje les per week gehouden. Waar ze níet in verschillen is de manier waarop ze weer naar de Muziekschool komen: Met frisse moed en heel blij!

Terwijl de leerlingen thuis (online-) les kregen, is er in de muziekschool hard gewerkt. Niet alleen aan de maatregelen rondom corona maar ook de jaarlijkse grote poets én het aanpassen van het uiterlijk van de school. Er prijkt een mooie nieuwe banner op de buitenmuur waarmee duidelijk wordt waarvoor de school staat. Met als hoofdmoot muziek, maar ook het plezier om jezelf -en elkaar- te ontwikkelen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>