Logo mooisonenbreugel.nl
Doosjes met chocolade die naar de kokers gebracht zijn   | Fotonummer: cb0b35
Doosjes met chocolade die naar de kokers gebracht zijn (Foto: Ingezonden)
Algemeen / Son & Breugel

International FoodFestival verplaatst naar 2021

Son en Breugel - Dit jaar is er geen International FoodFestival in Son en Breugel. Het jaarlijks terugkerende feest dat steeds meer bekendheid en waardering krijgt, wordt een jaar doorgeschoven naar september 2021. De reden hiervoor is dat er door de corona/Covid-19 maatregelen te veel belemmeringen zijn voor de uitvoering van dit drukbezochte evenement.

Een hapje en een praatje
Het idee van het FoodFestival is ontstaan vanuit de gedachte dat inwoners die vanuit het buitenland in Son en Breugel zijn komen wonen via het delen van hun eetcultuur in contact komen met de mensen uit ons dorp. Door samen het eten te delen en in gesprek te komen met elkaar wordt er een contact gemaakt. Het is een feestelijke bijeenkomst voor inwoners van Son en Breugel die een kijkje geven in elkaars cultuur en op deze manier elkaar beter leren kennen.

Grenzeloos Genieten
De kokers van de hapjes zijn mensen met een verblijfsvergunning (statushouders), buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland wonen (expats) en inwoners die hun grote liefde zijn achterna gereisd. Samen met vrijwilligers zorgen zij voor gerechten uit hun geboorteland. Op het Internationale FoodFestival van september 2019 hebben vele bezoekers kunnen genieten van hapjes uit Syrië, Hongarije, Mexico, Somalië, Eritrea, Koerdistan, Turkije, Armenië, Engeland, Peru, Kosovo, Roemenië en Nederland.

Kokers bedankt
De kokers die al die hapjes hadden gemaakt, maakten het mogelijk om aan vele inwoners allerlei lekkers aan te bieden. Zonder kokers is er geen festival. In dit weekeinde waarin vele kokers het Suikerfeest vierden, kregen de kokers een traktatie. Met een fraaie doos bonbons uit Son en Breugel bedankt de organisatie van het Internationale FoodFestival de kokers voor hun inzet en betrokkenheid.

International FoodFestival 2021
Het is onduidelijkheid of er in het najaar 2020 evenementen mogelijk zijn. De organisatie hoopt dat er meer duidelijk is in het voorjaar van 2021. Er zijn gelukkig meerdere manieren om in contact te blijven met elkaar. Het motto is daarom vooral ‘Blijf veilig en gezond!’ Wat zal het mooi zijn als in september 2021 het Internationale FoodFestival weer samen gevierd kan worden in Son en Breugel.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>