Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Nancy overleeft 14 dagen op een vlot

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Een bizarre tocht. Zo kijkt de Son en Breugelse Nancy van Heeswijk terug op haar veertien dagen tellende tocht op een vlot die van ’s-Hertogenbosch naar Tilburg ging. De planning was om in veertien dagen veertien gemeentes aan te doen om aandacht te vragen voor rondvaartboot De Waterengel. Veertien dagen heeft ze volgehouden, door weersomstandigheden heeft ze niet alle veertien gemeenten aan kunnen doen. 

Redacteur: Emmy Grit

Nancy zette op 1 juni de eerste stap op het vlot en is daar de complete reis opgebleven. Samen met haar hond Guus verbleef zij op het vlot dat voorzien was van twee tentjes, een mobiel toilet en een gezellige zithoek met een partytent daarboven. Met hulp van een kleine bootje werd het vlot van de ene aanlegplek naar de andere gevaren, waar ze iedere keer weer andere mensen ontmoette. Op maandag 8 juni kwam ze aan in de Sonse Haven, zondag 14 juni in Tilburg, haar laatste halte. 

Aandacht
Het verblijf op het vlot was niet voor niets. Met deze ludieke actie wilde Nancy aandacht vragen voor De Waterengel. In september wil ze met deze rondvaartboot gaan varen voor zorginstellingen. De uitbraak van het coronavirus dreigde roet in het eten te gooien,. De laatste loodjes van in totaal 25.000 euro leek niet haalbaar te zijn. Anderhalve week voor het vertrek riep ze hardop dat ‘het niet zo wil vlotten’ met de rondvaartboot, waarmee tegelijkertijd deze actie was geboren. Tijdens de tocht konden mensen geld doneren. In het begin van haar tocht had ze er nog een hard hoofd in, maar gedurende de tocht kwamen er meerdere donaties binnen.

Op de laatste dag in Tilburg stond de teller inmiddels op 19.000 euro. Nancy hoopt dat het bedrag nog hoger wordt, omdat de actie nog twee weken duurt. Doneren is nog steeds mogelijk via Facebookpagina De Waterengel of via www.voordekunst.nl/projecten/10536.

Lees woensdag 17 juni meer over deze actie in DeMooiSonenBreugelKrant