Logo mooisonenbreugel.nl
Een van de leerlingen van Key4Music   | Fotonummer: 515043
Een van de leerlingen van Key4Music (Foto: Ingezonden)
Muziek

Samen muziek maken, bijzondere verbindingen

Son en Breugel - Half maart kwam Judith van Dun, eigenaresse van popschool Key4Music in een lockdown in Spanje vast te zitten. Dat was niet zo handig, maar lang leve het internet, waardoor met het hele team snel geschakeld kon worden. Alle muzieklessen werden op een innovatieve en creatieve manier voortgezet.

Zo’n beetje twenty four seven waren docenten in de weer met het maken van online lesmateriaal. Door middel van videobellen, skypen, zoomen, WhatsAppen, het key4music YouTube-kanaal, merkte de popschool dat er behoefte was aan deze contacten.

Samen muziek maken, samen praten, ideeën uitwerken en lekker creatief bezig zijn. Zo ontstond een fijne binding tussen leerlingen, ouders en docenten. “Opeens was er minder afstand doordat docenten de huiskamers in kwamen. Een hele bijzondere situatie en toch ook heel fijn.”

“Netflix en gamen is ook leuk, maar nadat je (school)werk gedaan was, bleek dat er ineens zoveel meer tijd was om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren op je instrument of het gebruik van je stem. Muziek maken kan altijd, geeft je plezier en ook een houvast in de afgelopen maanden. Dat stukje bewustwording, het tijd kunnen nemen voor jezelf, het jezelf gunnen om muziek te leren maken is een aparte omslag in de mindset bij velen van ons”, aldus een bevlogen eigenaresse. Vanaf mei mochten de lessen weer fysiek worden gegeven bij Key4Music. “Iedereen heeft zich keurig aan de RIVM-protocollen gehouden waardoor alles zeer goed is verlopen”, aldus Judith.

Tot haar verbazing, maar ook vreugde, is er een forse stijging voor aanvraag van de muzieklessen. Voor zowel kinderen, pubers als volwasssenen is er grote vraag naar de introductielessen en de nieuwe cursussen. Key4Music kan niet meer iedereen vóór de zomervakantie inplannen, maar vanaf 31 augustus gaan ze weer vrolijk verder.

Judith: “Het schept vertrouwen voor de toekomst en het geeft aan dat Son en Breugel een heel muzikaal dorp is waarin graag muziek gemaakt wordt. We hopen zo snel mogelijk weer op de podia te staan met onze leerlingen, zodat het hele dorp weer kan genieten van alle vreugde die muziek een mens kan geven.”

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>