Logo mooisonenbreugel.nl
De bewoners kregen een zonnebloem overhandigd    | Fotonummer: a1a460
De bewoners kregen een zonnebloem overhandigd (Foto: Wil Feijen)

Deuren Berkenstaete weer open voor bezoek

Son en Breugel - In verzorgingshuis Berkenstaete in Son en Breugel werd woensdag 1 juli een klein feestje gevierd. Vanaf die datum werden de coronamaatregelen door de overheid versoepeld waardoor de bewoners weer onbeperkt bezoek kunnen ontvangen, een vrijheid die er vanaf 16 maart niet meer was.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Drieënhalve maand waren de deuren van Berkenstaete gesloten in verband met de coronacrisis. Een tijd waarin de bewoners geen bezoek mochten ontvangen maar ook niet naar buiten mochten. Zowel voor bewoners als familieleden van de bewoners een vreselijke periode.

Maar toch was er veel begrip bij zowel medewerkers als bewoners voor de genomen maatregelen. Ze begrepen dat ondanks de beperkingen het niet anders kon als het om de gezondheid van de bewoners en de medewerkers ging. Na deze moeilijke periode waarin bewoners en medewerkers veel leef en leed met elkaar op een bijzondere wijze hadden gedeeld was het volgens iedereen even tijd voor een gepast feestje.

Ballonnen, wat lekkers en een lied gezongen door Maike Janssen maakte 1 juli tot een gedenkwaardige dag voor alle bewoners en medewerkers van Berkenstaete. De trieste herinnering aan de afgelopen periode maakte plaats voor een glimlach bij bewoners, vrijwilligers en personeel van Berkenstaete. Er kwam een stukje vrijheid terug waar echt naar werd verlangd. Natuurlijk is iedereen zich ervan bewust dat het virus er nog is en er nog maatregelen nageleefd moeten blijven worden.

Aangepaste maatregelen
Ondanks dat het mogelijk is om de bewoners van Berkenstaete weer te bezoeken is het gevaar van het virus nog niet voorbij. Daarom gelden er nog aangepaste maatregelen bij het bezoeken van Berkenstaete: U houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Als u deze afstand bij het bezoek van uw familielid niet aan kunt houden, draag dan een mondkapje, dat verkrijgbaar is via het personeel, dus vraag ernaar. Was voor, tijdens en na het bezoek goed uw handen. Als u gezondheidsklachten heeft zoals hoesten, niezen, koorts, of uw wacht op de uitslag van een coronatest, dan moet u Berkenstaete niet bezoeken.

Bij binnenkomst schrijft u uw naam, telefoonnummer en de naam van degene die u bezoekt op het daarvoor bestemde briefje bij de ingang. Deze gegevens zijn nodig bij een eventueel contactonderzoek. Ook moet u de aanwijzingen volgen; deze zijn met een poster en stickers aangeven in het gebouw.

Met deze maatregelen kan een besmetting worden voorkomen, maar als onverhoopt een bewoner op een afdeling besmet is of verdacht wordt besmet te zijn dan gaat de betreffende afdeling alsnog weer op slot. Daardoor is bezoek dan tijdelijk weer niet mogelijk. Daarom verzoekt Archipel u dringend om de maatregelen strikt op te volgen en rekent daarbij op uw eigen verantwoordelijkheid. Alleen dan kan Berkenstaete openblijven voor bezoekers.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>