Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 2aac5c
Foto: ©Alzheimer Nederland
Zorg

Dementiemonitor mantelzorg

Son en Breugel - Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Help ons om de mantelzorgers te helpen.

Tijdens de coronacrisis was er veel aandacht voor het virus op zich en voor het beschermen van de kwetsbaren in onze maatschappij. Heel begrijpelijk. Vooral de corona-afdelingen en IC’s kwamen volop in het nieuws, na een tijdje, ook de verpleegtehuizen. Maar de mensen met dementie die nog thuis wonen en hun mantelzorgers kwamen bijna niet in beeld.

Voor deze groep was weinig aandacht. Alzheimer Nederland afdeling Zuidoost Brabant en verschillende andere partijen hebben geprobeerd om toch een steentje bij te dragen om contact te houden met mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar ze beseffen heel goed dat deze tijd ontzettend zwaar is geweest voor hen.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen ze beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vindt u als mantelzorger belangrijk? Hoe ervaart u de zorg voor uw naaste? Deze en meer vragen wordt gesteld in de Dementiemonitor Mantelzorg.

Hiervoor is een vragenlijst ontwikkeld die te vinden is op www.dementiemonitor.nl. Alzheimer Nederland waardeert het zeer als de mantelzorgers de vragenlijst willen invullen. De vragenlijst is bedoeld voor iedereen die:
• De zorg heeft voor iemand met dementie (ook als hij/zij in een zorginstelling woont)
• De zorg had voor iemand met dementie die korter dan 1 jaar geleden overleden is. Baseer in dit geval uw antwoorden op de situatie zoals deze was voor het overlijden van uw naaste.
• Deze zorg voor iemand met dementie geeft als naaste, niet in het kader van beroep of vrijwilligerswerk.
• In Nederland woont.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>