Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 9e0c05
Foto:
Lezerspodium

Lezerspodium: Corona en banken en plattelandsverschraling

Son en Breugel - In uw krant van 1 juli 2020 mogen we een mededeling lezen, van waarschijnlijk de RABO zelf, doorgegeven aan uw krant, dat vooralsnog het filiaal Son voor onbepaalde tijd gesloten blijft, hoewel de kop tijdelijkheid suggereert. Men beroept zich hierbij op RIVM. Ik kan me geen enkel bericht van RIVM heugen die banken opdraagt hun filialen te sluiten, wel weet ik dat banken sinds de bankencrisis die wij met zijn allen betaald hebben en betalen (zie verhoging van banktarieven voor allerlei ‘verrichtingen’ sinds 2008) getuige zijn van een netjes uitgedrukt, bedenkelijke verschraling van dienstverlening en sluiting van filialen waarbij het belang van de klant nauwelijks meetelt.

Nu wordt corona, met als dekmantel RIVM, aangegrepen om de volgende ronde van sluitingen van filialen te realiseren, waar ik mij 2 jaar geleden al zorgen over maakte en wat toen ontkend werd. Gaat men wellicht ook maar meteen geldautomaten weghalen in het kader van gedwongen pinnen?

Met name ouderen kunnen hier behoorlijk last van ondergaan. Dan mogen wij voortaan naar Veghel of Eindhoven Fellenoord voor bankzaken? Past natuurlijk wel in plaatje van rigoureuze verarming van plattelandsvoorzieningen door de neoliberalen en hun lokale marionetten en het betoonde gebrek, matig tot geen respect voor met name ouderen onder het mom van corona (waar zo blijkt wel, men helemaal niet op voorbereid was). RABO moet beter weten en wist dat ook voor 2008.

Een bank die altijd pretendeert midden in de lokale gemeenschap geworteld te zijn en graag flaneert met zijn coöperatieve rechtsvorm, en leden- inspraak zou beter moeten weten, anders hebben wij geen gebrek aan marketing praatjes (of zo u wilt fake news). Het is sowieso al schandalig dat de geprivatiseerde Giro, tegenwoordig onder de naam ING geen enkele dienst meer verleent en dat de Staatsbank ABN, dus kennelijk met goedkeuring van Den Haag ook weg is.

Als klanten zijn wij aan een bankenkartel overgeleverd, waar Den Haag niets aan doet. Waar niemand meer iets over heeft te zeggen dan schikken van schandalen (oa ING) in plaats van voor de rechter te slepen? Ik verwacht en met mij wellicht velen dat het filiaal RABO als de wiedeweerga weer heropent.

Bij voorbaat mijn hartelijke dank en vriendelijke groeten,

W. Zwetsloot
Son en Breugel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>