Logo mooisonenbreugel.nl
De Boerderij in Breugel   | Fotonummer: 7972c3
De Boerderij in Breugel (Foto: MooiSonenBreugel )

Renovatie De Boerderij start dit jaar

Son en Breugel - De renovatie van gemeenschapshuis De Boerderij kan beginnen, dat is de mening van de commissie Grondgebied. De bedoeling is dat eind 2020 begonnen wordt.

Redacteur: Adrie Neervoort

De Boerderij zal grondig worden opgeknapt, maar krijgt geen uitbreiding met een hal zoals het bestuur van De Boerderij het liefst zou zien. Wat het mag kosten is nog niet bekend, een aanbesteding is in gang gezet. Het advies is dus positief en zal door de raad worden overgenomen in de vergadering van 27 augustus. 

Pieter Wesselink, bestuursvoorzitter van De Boerderij, deed nog een oproep voor een uitbreiding met een hal, want hierdoor zou er meer ruimte zijn voor de gebruikers. Hij gaf aan het zeer jammer te vinden dat deze hal in de renovatieplannen is geschrapt.

Geen pétanquehal 
Volgens wethouder De Bruin heeft het bestuur van De Boerderij op enig moment zelf aangegeven niet verder te willen gaan met de hal, toen nog pétanquehal genoemd. Dit zou voornamelijk een financiële kwestie zijn geweest.

Toch zal er mogelijk later nog een hal toegevoegd kunnen worden aan de gerenoveerde boerderij. Hiervoor is ruimte aanwezig tussen De Boerderij en De Bongerd. Met de renovatie zal de brandveiligheid worden verbeterd door het firetdoek te vervangen dat op veel plaatsen in het gebouw aanwezig is en door de brandinstallatie te vervangen. Er worden ook akoestische maatregelen genomen en het sanitair wordt gerenoveerd. Bovendien komt er een overdekte fietsenstalling met een aansluitpunt voor het opladen van scootmobiel of elektrische fiets. Voor een betere toegankelijkheid zullen doorgangen worden verbreed en zal er een lift worden geplaatst ter vervanging van de huidige plateaulift.

Na de renovatie heeft Breugel weer een opgefrist gemeenschapshuis dat veilig en toegankelijk is, maar niet groter. Voor de renovatie van De Boerderij en de nieuwbouw van De Bongerd was in 2019 een bedrag begroot van 4.157.860 euro. Dit bedrag zal nu bijna geheel besteed gaan worden aan de renovatie en voor eventuele nieuwbouw van De Bongerd in de toekomst. Er zal niet veel geld overblijven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>