Logo mooisonenbreugel.nl
Pastor Bakermans wijst naar de plek waar het stiltecentrum zou kunnen komen (archieffoto)   | Fotonummer: d58071
Pastor Bakermans wijst naar de plek waar het stiltecentrum zou kunnen komen (archieffoto) (Foto: Wil Feijen)
Lezerspodium

Lezerspodium: Bezinningsplek in Son

Son en Breugel - Op dit moment worden het Oude Raadhuis en de kerktoren gerestaureerd. Een mooi initiatief en die zullen er straks mooi uitzien in het centrum. Verder wil het CDA de mogelijkheid onderzoeken voor een bezinningsplek in park Vroonhoven. Erg jammer van dit park, wat zo geweldig mooi ligt in het centrum, dat het compleet verwaarloosd is. Het gras groeit en groeit en ik zie totaal geen onderhoud van bomen, struiken, bankjes, grasmaaien, etc. in het park.

Er is voor veel geld een mooi Balkon van Son gebouwd, waar naar mijn mening erg weinig gebruikt van wordt gemaakt, op welke manier dan ook. Waarom naar iets onderzoeken wat er al is…? Waarom moet altijd eerst iets onderzocht worden. Er is toch een mogelijkheid! Gemeente knap dit mooie park op!

En als er een bezinningsplek zou moeten komen, waarom dan niet een mooi ingerichte kapel realiseren onder de gerestaureerde toren? Een mooie open ruimte met een paar bankjes ed. Er is hier voldoende plek voor. Een mooiere plek is er mijns inziens niet. Een plaats die nu gebruikt wordt als opslag plaats. Eeuwige zonde! Veel mensen die door het centrum in Son fietsen zouden hier even kunnen stoppen, een kaarsje aansteken en even een momentje tot rust kunnen komen. Volgens mij hoeft dit niet onderzocht te worden.

Tijdens het bouwen van het nieuwe dorpshuis kan dit probleemloos gerealiseerd worden. Er wordt gewerkt aan het dorpshuis, er is bouwmateriaal genoeg en er blijft altijd wel wat over wat hiervoor gebruikt kan worden. Het hoeft hierdoor ook niet veel geld te kosten. Dit zou pas een mooie bezinningsplek zijn midden in het centrum in plaats van ergens achter in het park Vroonhoven.

Hennie van Hagen
Son en Breugel

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>