Logo mooisonenbreugel.nl
<p>Een sfeerbeeld van de editie van het IJsfeest van vorig jaar&nbsp;</p>   | Fotonummer: 4fc4a0

Een sfeerbeeld van de editie van het IJsfeest van vorig jaar 

(Foto: Wil Feijen)

Dit jaar definitief geen IJsfeest in Son en Breugel

Son en Breugel - Het bestuur van het ijsfeest in Son en Breugel heeft een moeilijke beslissing moeten nemen. Een beslissing die op de eerste plats in het belang van een ieder zijn gezondheid is genomen. Maar ook in het belang van het voortbestaan van het ijsfeest. Afgelopen maandag en dinsdag zijn de vrijwilligers en sponsoren op de hoogte gebracht van de beslissing. Het bestuur laat weten het onverantwoord te vinden om het ijsfeest dit jaar door te laten gaan.. Middels een open brief willen zij ook alle andere ijsfeestvrienden informeren.

Beste inwoners van Son en Breugel, beste IJsfeestvrienden
Helaas hebben wij het verdrietige besluit moeten nemen om het IJsfeest dit jaar niet door te laten gaan vanwege het Covid-19 virus. We weten hoezeer iedereen staat te popelen om er weer op uit te trekken. De behoefte aan gezelligheid en een dorpsfestijn is groot. Het spijt ons daarom nog meer dat we deze beslissing hebben moeten nemen.

De risico’s voor onze inwoners en het evenement zijn simpelweg te groot. Graag willen we je via deze weg informeren over onze afwegingen.

Allereerst staat de gezondheid van de inwoners voorop. Het IJsfeest wil geen centraal punt zijn voor verdere verspreiding van het virus in Son en Breugel.

Ook hebben we vanuit diverse hoeken signalen ontvangen van bezorgde vrijwilligers omtrent de risico’s van besmetting. Het IJsfeest draait op vrijwilligers, en daarmee is het de vraag of er voldoende zijn om een IJsfeest überhaupt te kunnen draaien.

Daarnaast lopen we financieel het risico op enorme verliesposten. En zetten daarmee de continuïteit van het IJsfeest op het spel. Dat willen we niet laten gebeuren. We willen graag dat ook ná deze corona periode het IJsfeest in volle gezelligheid weer jaarlijks terugkeert in ons dorp.

Dan de grilligheid, wat vandaag mag, kan morgen weer anders zijn. Zo zou nu het buiten schaatsen met elkaar deels nog mogen. Alles binnen de aangepaste maatregelen, met een maximum aan bezoekers (ook in de horeca) zou dat neerkomen op een kleinschaliger IJsfeest. Echter, ook dan blijft nog steeds het risico aanwezig dat vlak voor of tijdens het feest nieuwe maatregelen worden afgekondigd. En het IJsfeest alsnog bijvoorbeeld niet doorgaat.

En neem de horeca, een belangrijke bron van inkomsten voor het IJsfeest. We zouden veel maatregelen moeten nemen om tot een corona proof IJspaleis te komen. De vraag is of het dan nog wel uitvoerbaar en betaalbaar is. Feestavonden of andere jaarlijks terugkerende populaire evenementen, zoals het Bierpull Curling gaan in deze omstandigheden zeker niet door.

Al met al hebben we op basis van onder meer deze factoren besloten om het IJsfeest een jaar uit te stellen. Het volledige bestuur heeft besloten zich volgend jaar weer in te spannen om het IJsfeest mogelijk te maken.

Wij hopen jullie dan te zien!

In de tussentijd blijf gezond en zorg goed voor elkaar. Samen kunnen we dit aan!

Het bestuur,
Camille Appels, Aschwin Balk, Saskia Muris, Peter Bergman, Maarten Plasmans en Marc Verrijth.

Meer berichten
 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=mooisonenbreugel.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=569&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;