Logo mooisonenbreugel.nl
Frank van der Sommen (l) en Edwin van Kemenade (r)   | Fotonummer: 00cf55
Frank van der Sommen (l) en Edwin van Kemenade (r) (Foto: MooiSonenBreugel)
sport

Sportieve gezelligheid bij Golfclub Oranje Nassau

Son en Breugel - In ons mooie Son en Breugel is een nieuwe golfclub opgericht: Golfclub Oranje Nassau.Tijdens een buurtfeest van de Oranjestraat en de Nassaustraat is het idee voor deze nieuwe golfclub ontstaan. Frank van der Sommen en Edwin van Kemenade zijn de oprichters van deze nieuwe golfclub met, zoals zij zeggen ‘Brabantse gezelligheid’.

Redacteur: Rianne van der Heijden

Golfclub Oranje Nassau onderscheidt zich van reguliere golfverenigingen doordat leden niet gebonden zijn aan een vaste golfbaan. Deze zogenaamde vrije golfers willen niet verbonden zijn aan een vaste golfbaan met een vast lidmaatschap op één golflocatie. Die afwisseling en vrijheid om op diverse (aangesloten) banen te kunnen golfen, worden gecombineerd met activiteiten die Golfclub Oranje Nassau organiseert, zoals leuke wedstrijden, evenementen en ledendagen; hier wordt een rondje golf uiteraard afgesloten met een gezellige borrel.

Golfvaardigheidsbewijs

Voor de leden van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) worden de officiële golfpassen en de daaraan verbonden handicapregistratie verzorgd. Voor aspirant-golfers wordt regelmatig een ‘Oranje Nassau GVB/Handicap 54-weekend georganiseerd, wat een goede en snelle manier is om het Golfvaardigheidsbewijs te behalen. Deze weekenden worden georganiseerd op meerdere locaties in Nederland; het zijn twee dagen die alles omvatten wat nodig is voor het behalen van een GVB: de theorieles, golfles en het NGF-regelsexamen. Na een geslaagd theorie-examen volgen golf- en baanlessen. Tijdens de golfles komen veiligheidsregels en baanetiquette aan de orde en worden alle golfvaardigheden beoefend: de swing, het pitchen en chippen en het putten.

Vijftien procent korting
Wanneer alles in dit weekend goed verloopt zijn de aspirant-golfers in het bezit van het theoriediploma en de baanpermissie. De golfer is dan nog maar één stap verwijderd van het Golfvaardigheidsbewijs: het GVB met de Handicap 54-registratie. Die stap is het lopen van een Qualifying 9-holes ronde met een goed resultaat. Ook dat wordt geregeld door de club. De organisatie van Golfclub Oranje Nassau regelt de aanvraag en administratie van de baanpermissie voor de nieuwe golfer. Het aansluitende lidmaatschap van Golfclub Oranje Nassau biedt tevens de mogelijkheid bij aangesloten partnerbanen te golfen met 15% korting, ook voor flightgenoten van leden, zoals familie, vrienden of klanten.

Brabantse sfeer
Golfers uit alle windstreken kunnen kiezen voor een all-in lidmaatschap inclusief NGF-pas, registratie en de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, maar ook wanneer golfers lid zijn van een andere (baangebonden) golfvereniging, kunnen zij lid worden bij deze golfclub om de gezellige Brabantse sfeer te beleven.

Vaardigheden verbeteren
Bij Golfclub Oranje Nassau kunnen beginnende golfers samen met doorgewinterde golfers hun vaardigheden steeds verbeteren. Op 22 augustus 2020 vond de eerste Oranje Nassau-golfwedstrijd plaats met als spelvorm Texas Scramble, waarbij jong en oud, beginners en talentvolle golfers gemixed in een flight met elkaar waren ingedeeld. Deze mix maakte het extra spannend en heel gezellig.

Informatie
Het enthousiasme van Golfclub Oranje Nassau en de verslavende werking van het golfspel doet snel de ronde als een gezond virus! Enthousiaste (aspirant-)golfers, neem gauw een kijkje op de website www.golfcluboranjenassau.nl of neem contact op via info@golfcluboranjenassau.nl om samen met de leden de sportieve gezelligheid te ervaren.

Meer berichten