Een C-130 Hercules
Een C-130 Hercules Foto: Vliegbasis Eindhoven

Oefening met twee C-130 Hercules transportvliegtuigen

Algemeen Vliegveld

Son en Breugel / Eindhoven - Vanaf vliegbasis Eindhoven vindt van 23 november tot en met 10 december de oefening Werewolf Resilience plaats. Het 336 ‘Blackbulls’ squadron gaat samen met personeel van vliegbasis Eindhoven, de 11 Luchtmobiele Brigade, het Korps Commandotroepen en het Korps Mariniers tactisch trainen in Nederland.

Twee keer per dag vertrekken twee C-130 Hercules transportvliegtuigen om de verschillende aspecten als laagvliegen, avondvliegen, tactical arrivals, para-drops en cargo delivery system-drops te trainen boven Nederland. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de (militaire) oefenterreinen; Deelen, Twente, Marnewaard en Weelde (België). Er wordt gevlogen op doordeweekse dagen, tussen 09:00 uur en 23:00 uur.

Om de inzetgereedheid van de vliegbemanning, parachutisten en het grondpersoneel op het juiste niveau te houden moet worden getraind. Dit doen we niet alleen in Nederland maar ook veel in het buitenland. Echter door de huidige COVID-19 maatregelen zijn we genoodzaakt om deze oefening, welke plaats zou vinden in Yuma (Verenigde Staten), in Nederland te houden. De omwonenden van de vliegbasis zijn over de oefening geïnformeerd.

Actuele informatie over de oefening kunt u vinden op de twitterpagina van @VlbEindhoven.

Oefening Werewolf Resilience 2020 met de Hercules C-130