Eric de Volder in de nieuwe zaak
Eric de Volder in de nieuwe zaak Foto: Wil Feijen
Advertorial

Wijnen, wijnen en nog eens wijnen bij L’uva

Algemeen zakelijk

Son en Breugel - In Son en Breugel opende dinsdag 10 november wijnwinkel en wijnbar L’uva haar deuren. Alles wat u altijd al wilde weten over wijn wordt beantwoord bij L’uva. L’uva betekent vrij vertaald ‘als de druiven’, en daar draait het ook voor een groot gedeelte om in het leven van eigenaar Eric de Volder.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Naast zijn vriendin en handballen kent Eric nog een grote liefde: wijn. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al meer dan tien jaar ervaring in wijnen: eerst als accountmanager in wijnen, daarna als zelfstandig inkoper van wijnen en als gastheer in de horeca. Aan wijnkennis dus geen gebrek bij Eric, en vol enthousiasme vertelt hij dan ook graag over de soorten wijnen die er zijn en de vele smaken die je in wijn kunt proeven.

Combinatie
Een gerecht komt beter tot zijn recht met de juiste wijn. Eric vertelt: “Dat heeft niets met de prijs te maken, maar met de keuze van de juiste wijn in combinatie met het gerecht. Het één vult het ander aan.”

Verschillende wijnen
In de smaakvol ingerichte winkel met bar kan de klant zijn keuze maken uit verschillende wijnen uit alle wijnlanden van de wereld. En als de coronamaatregelen het toelaten, kunt u ook plaatsnemen aan een van de tafels in de wijnbar en genieten van bijzondere wijnen met een passend hapje. En als het weer het toelaat, kunt u plaatsnemen op het terras van wijnwinkel en wijnbar L’uva, waar u zich zelfs even in het buitenland kunt wanen met dat heerlijk buitenlands wijntje in uw hand.

L’uva wijnen vindt u aan het Raadhuisplein 5 in Son en Breugel en is er voor cadeautjes en voor de wijnliefhebber, wijngek, wijngoeroe of horecaondernemer.

Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé