Waar besteed jij de voucher aan?
Waar besteed jij de voucher aan? Foto: ©MooiSonenBreugel

Energievoucher van gemeente optimaal besteed met scan SonEnergie

Algemeen

Son en Breugel - De gemeente Son en Breugel heeft onlangs aan alle huiseigenaren een voucher verstrekt om ter waarde van zeventig euro maatregelen te nemen om uw woning te verduurzamen. Maar hoe kunt u dat het beste doen? Welke maatregelen zijn voor uw huis het slimste om eerst te nemen? Ieder huis is immers anders. SonEnergie kan u hierbij helpen.

Nu het buiten kouder wordt en de verwarmingen aan zijn, is de tijd geschikt om met een warmtecamera op zoek te gaan naar alle onnodige ‘lekkages’ is uw huis. SonEnergie heeft een eigen warmtecamera waarmee deze lekkages scherp in beeld worden gebracht. Leden van SonEnergie kunnen deze na een instructie gratis lenen om zelf op onderzoek uit te gaan of hierbij hulp van een van de mensen van SonEnergie inschakelen.

Energiescan
In plaats van een meting met de camera kunt u ook een volledige energiescan van uw woning laten uitvoeren. Een van de hiervoor opgeleide energiecoaches komt dan bij u langs om u op maat van concrete adviezen te voorzien. Dankzij een subsidie van de gemeente is deze scan tijdelijk gratis voor leden van SonEnergie. Normaal betaalt u hiervoor 75 euro. Voor meer informatie of het aanvragen van een meting of energiescan kunt u contact opnemen met info@sonenergie.nl. Niet alleen bespaart u hiermee op uw stookkosten, het levert ook gewoon meer wooncomfort op!

Energielabel
Over besparen gesproken. Wist u trouwens dat het vanaf 1 januari 2021 een stuk duurder wordt om een energielabel voor uw woning aan te vragen? Dit label is verplicht als u uw huis gaat verkopen, en blijft tien jaar geldig. Na 1 januari kost dit circa 200 euro, terwijl u nu al voor enkele euro’s klaar bent. Ook als u nog geen concrete verhuisplannen heeft, raden we u aan nog dit jaar een label aan te vragen. Kijk voor meer informatie op energielabelvoorwoningen.nl.

Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé