De Krutjesrapers en Ons Dorp Kwist hebben de handen ineengeslagen
De Krutjesrapers en Ons Dorp Kwist hebben de handen ineengeslagen Foto:

Ons Krutjesgat Kwist: schrijf je nu nog in!

Algemeen carnaval

Dorpsgenoten in Krutjesgat hebben zaterdag 6 februari kunnen genieten van de onlinezittingsavond met hoogtepunten uit vele jaren historie van carnavalsvereniging De Krutjesrapers. Ook deze week staan er nog voldoende carnavaleske activiteiten op het programma. Zo houden CV De Krutjesrapers en Ons Dorp kwist op vrijdag 12 februari een groots opgezette online kwis over carnaval en Krutjesgat: Ons Krutjesgat Kwist. Inmiddels hebben een kleine honderd teams zich al ingeschreven voor dit evenement. Zij gaan de strijd aan om de grootste carnavalskenner van Krutjesgat te worden.

Live vanuit de studio van Foolen Audio & Light vuren Remco Heeren en Marleen Spooren de multiple choice vragen op je af. Behalve het goede antwoord is ook de snelheid van antwoorden belangrijk. Naast een apparaat om de livestream op te bekijken (TV, laptop, tablet) heb je ook een smartphone of tablet nodig om de quiz op te spelen.

In de studio speelt een team van oud-prinsen, Arjen Brand en Ronald Brekelmans, de quiz mee en neemt het op tegen de deelnemende teams. Weten de teams net zoveel als deze twee echte kenners? Dat is een mooie uitdaging. De voorzitter van de Krutjesrapers, Jasper van Zuuren, zal enkele vragen van enige uitleg en toelichting voorzien. De quiz start om 20.00 uur, maar vanaf 19.00 uur kun je inloggen en wordt er al gezellige feestmuziek gedraaid om in de stemming te komen. In de pauzes is er gezorgd voor entertainment uit ons mooie dorp.

Bij een quiz hoort natuurlijk ook een prijs. De hoofdprijs is een volledig verzorgd arrangement voor de laatste zittingsavond van 2022 voor vier personen. Je wordt ontvangen in De Zwaan met koffie met gebak. Om 19.00 uur word je begeleid naar een gedekte tafel in de zaal en wordt voorzien van hapjes en drankjes gedurende de gehele avond. Na afloop is er een ontmoeting met de prins. Een prijs die zeker de moeite waard is om voor mee te spelen.

De organisatie wil benadrukken dat het de bedoeling is dat er in de huislijke kring gespeeld wordt. Met de huidige coronamaatregelen mag je maximaal één gast thuis ontvangen en geldt er een avondklok vanaf 21.00 uur. Ze vertrouwen erop dat iedereen zich dan ook aan deze regels houdt bij het spelen van de quiz.

Ben jij de grootste kenner van Krutjesgat of heb je gewoon zin in een gezellige avond die in het teken staat van carnaval? Schrijf je dan snel in met je team voor Ons Krutjesgat Kwist. Het inschrijfgeld is vijf euro per team. Inschrijven kan nog tot donderdag 11 februari om 23.11 uur via www.onsdorpkwist.nl. Na betaling ontvang je je inschrijfbewijs met je logingegevens voor 12 februari en andere belangrijke informatie. Bewaar deze mail dus goed. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met secretariaat@onsdorpkwist.nl.