Spreker Jan Kessels bij online Energiecafé
Spreker Jan Kessels bij online Energiecafé Foto: @SonEnergie

SonEnergie houdt online Energiecafé over ‘het betere isoleren’

Algemeen

Met goede isolatie kun je je eigen woning voorbereiden op de energietransitie, het huis aangenamer maken en op energiekosten besparen.

Hierover gaat het online-energiecafé van SonEnergie op woensdag 17 maart om 19.30 uur. Welke isolatie kan verbeterd worden? Hoe kun je dit checken met een warmtebeeldcamera? Wat levert het op en hoe kun je je huis voorbereiden op een warmtepomp? Een getraind oog kan op een warmtefoto zien waar warmte weglekt en wat er gedaan kan worden om dit te voorkomen. Een aanrader voor inwoners die overwegen met isolatiemaatregelen aan de slag te gaan.

Voor dit energiecafé heeft het bestuur van SonEnergie Jan Tessel uitgenodigd. Hij geeft u een helder beeld hoe Nederlanders met de energietransitie behoren om te gaan. Hij is sinds 2011 bestuurslid bij de Stichting Duurzaam Waterland in Noord-Holland. Als professioneel warmtebeeld-scanner heeft hij gemerkt dat veel huiseigenaren in verwarring zijn over hoe je het beste met de energietransitie om kunt gaan. Hij adviseert huiseigenaren hun huis eerst na te isoleren en dan, pas enkele jaren later, een warmtepomp te installeren die hierbij past (volgens de logica van Trias Energetica).

Zijn uitgebreide ervaringen met het maken van warmtebeelden bij enkele honderden huizen gedurende vele winters heeft hij bijeengebracht in een boekje, met de titel ‘De start van de Energietransitie in uw eigen Woning’. In dit boekje maakt hij de vertaalslag van warmtefoto naar concrete maatregelen. Maatregelen die u kunt plannen en uitvoeren over een aantal jaren. Er staan praktische gegevens in, informatieve getallen en logische inzichten over volgordes van toepassen.

De leden van SonEnergie kunnen dit boekje vanaf nu tot 17 maart, tussen 16.00 en 20.00 uur kosteloos ophalen bij het secretariaat. De leden hebben een persoonlijke e-mail ontvangen met het adres van het secretariaat. Andere belangstellenden kunnen het online bestellen, via http://energie-waterland.nl/.

Wilt u veilig vanuit huis deelnemen aan deze online lezing door Jan Tessel? Dan kunt u zich aanmelden via info@sonenergie.nl. U krijgt dan voorafgaand aan de lezing, de deelname link toegestuurd. Het bestuur van SonEnergie verzoekt u om zich 5 minuten voor aanvang van de sessie aan te melden, zodat er om 19.30 uur gestart kan worden.