Diana van Moorsel (archieffoto)
Diana van Moorsel (archieffoto) Foto: Lisanne van leeuwen

118 coronaboetes in een jaar in Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De politie heeft in een jaar tijd in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Het grootste deel van de bekeuringen is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok, 64 procent van het totaal. In Son en Breugel werden in totaal 118 coronaboetes uitgedeeld.

In Son en Breugel zijn tussen maart 2020 en maart 2021 49 bekeuringen uitgedeeld voor het negeren van de avondklok, 31 voor het verbod op groepsvorming, 20 voor overtreding noodverordening, 15 voor het zich niet houden aan de veilige afstand en 3 voor het verbod op alcohol. In diezelfde periode heeft de politie 18 waarschuwingen uitgedeeld. De boa’s hebben ook nog waarschuwingen en boetes uitgedeeld, maar die vallen buiten deze aantallen omdat die niet via de politie gaan.

Burgers reageren over het algemeen goed als zij een waarschuwing of boete krijgen volgens Diana van Moorsel, Operationeel Expert Gebiedsgebonden Politiezorg Son en Breugel en Hulpofficier van Justitie. Ze vertelt: “Son en Breugelnaren weten dat ze een boete kunnen verwachten omdat de periode van waarschuwen echt wel voorbij is. Ze weten zelf ook wel waarvoor ze een boete krijgen. We merken ook dat mensen het zat beginnen te worden allemaal.”