Emiritus pastoor Piet Bakermans
Emiritus pastoor Piet Bakermans Foto: Parochie Sint Petrus' Banden

Pastor Bakermans viert dubbel jubileum

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Donderdag 27 mei wordt een heuglijke dag voor Son en Breugel en in het bijzonder voor Pastor Bakermans. Die dag is het namelijk zestig jaar geleden dat hij tot priester werd gewijd en tegelijkertijd vijftig jaar geleden, dat hij het priesterteam van de Sint Petrus’ Banden parochie in Son kwam versterken. Aanvankelijk als kapelaan onder Pastoor Pulskens, samen met kapelaan van Vugt, en later kapelaan van der Meijden. Toen pastoor Pulskens in 1975 overleed werd door de bisschop in Den Bosch besloten, dat kapelaan Piet Bakermans de nieuwe pastoor van Son moest worden.

En nu schrijven we 2021 en is pastor Piet Bakermans, al is hij officieel met emeritaat, nog steeds actief in de Sonse geloofsgemeenschap en mag hij bovengenoemde jubilea gaan vieren. Bescheiden vieren, want de corona en ook momenteel de lichamelijke gezondheid van de pastor laten helaas geen grootst opgezette vieringen toe, hoe graag de parochianen en het parochiebestuur dat ook zouden willen.

Toch zal er op enkele momenten worden stilgestaan bij deze gedenkwaardige jubilea. En bij een jubileum hoort natuurlijk een cadeau. Vanuit de parochie is het idee ontstaan om natuurliefhebber pastor Bakermans ter gelegenheid van zijn jubileum een passend geschenk aan te bieden in de vorm van een mede door hem zelfgekozen boom, in het Vroonhovenpark te planten en te voorzien van een gedenkplaatje. Omdat dit een cadeau moet worden van zijn parochianen wordt eenieder die de pastor een warm hart toedraagt hiervoor uitgenodigd een bijdrage over te maken op NL25 RABO 0148 2926 23 van de kern St. Petrus’ Banden onder vermelding van cadeau pastor Bakermans.

De plechtigheid van het planten van de boom vindt in de week ervoor plaats, uiteraard onder de dan nog geldende coronaregels. De jubileumviering vindt plaats op zondag 30 mei of indien de omstandigheden zich wijzigen op een latere datum in het jaar. Misschien is het leuk om pastor Bakermans in ieder geval met een kaartje of persoonlijke felicitatie te verrassen.                

Deze kaartjes en felicitaties, indien per post of mail ingeleverd voor 20 mei bij het parochiebureau in Son, zullen worden gebundeld in een mooi felicitatieboek. Dat boek wordt dan op 30 mei aan het einde van de eucharistieviering aangeboden aan de jubilaris. Het postadres is parochiebureau Son, Kerkplein 7, 5691 BB, Son en Breugel of via son@heiligeodaparochie.nl.

In verband met het coronabeleid en zijn gezondheid is er geen gelegenheid om pastor Piet Bakermans op 27 of 30 mei persoonlijk te feliciteren.