Het certificaat Uniek Sporten is uitgereikt aan VV Oosterhout
Het certificaat Uniek Sporten is uitgereikt aan VV Oosterhout Foto: ©Uniek Sporten Brabant

Uniek Sporten Certificaat uitgereikt

Algemeen sport

Son en Breugel / Landelijk - Sportverenigingen in Brabant die hun sportaanbod voor sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking goed op orde hebben, kunnen vanaf komend najaar het Uniek Sporten Certificaat aanvragen. Wil van Pinxteren, gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, reikte op 2 juni het eerste Brabantse certificaat uit aan voetbalvereniging VV Oosterhout. Doel van het Uniek Sporten certificaat is om sportverenigingen te stimuleren hun sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Daarnaast werkt het certificaat ook drempelverlagend voor sporters met een beperking die op zoek zijn naar een sportaanbieder.

Het is belangrijk dat de zichtbaarheid van Uniek Sporten vergroot wordt, dat wordt gedaan via www.unieksportenbrabant.nl. “Met het certificaat ‘Uniek Sporten’ zeggen we nu ook iets over de kwaliteit van het aanbod. Op die manier zien unieke sporters waar zij góéd terecht kunnen. Het zou mooi zijn als meer Brabantse sportclubs en -verenigingen het voorbeeld van VV Oosterhout volgen.”

Het Uniek Sporten Certificaat maakt de inspanningen van de verenigingen zichtbaar, zodat de sporters met een beperking makkelijk zien waar ze terecht kunnen, welkom zijn en gewoon mee kunnen doen. Want voor een sporter met een beperking kan het deelnemen aan sportactiviteiten een hoop vragen oproepen. Kan ik een proefles nemen? Kan ik dan aangepast sportmateriaal lenen? En is er een trainer die ervaring heeft met mijn aandoening?

Aanmelden en meer informatie
Sportaanbieders en gemeenten in Brabant die geïnteresseerd zijn in het Uniek Sporten Certificaat kunnen een mail sturen naar info@unieksportenbrabant.nl.

Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in Brabant en de beweegcoaches is te vinden op www.unieksportenbrabant.nl.