Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Samen buiten spelen tijdens Nationale buitenspeeldag

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Nadat vorig jaar de buitenspeeldag niet kon doorgaan, stond deze op woensdag 9 juni weer op de planning. De Jongerenwerkers van LEVgroep Son en Breugel hadden een aantal leuke sport- en spelactiviteiten uitgezet in speeltuin De Molenwiek aan de Van Gentlaan. De Nationale buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton, waarbij samen buitenspelen de rode draad vormt. Ruim vijftig kinderen in de basisschoolleeftijd waren naar de speeltuin gekomen om samen te spelen. 

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Iets na twee uur opende Tim Donkers, invalkracht Jongerenwerk, de middag en heette alle kinderen van harte welkom. Na een korte uitleg kozen de kinderen zelf wat ze gingen doen; samen voetballen, badmintonnen, touwtjespringen, flesvoetballen of spelen op een van de vele speeltoestellen in de speeltuin. Jongerenwerker Ali Al Zubaidi organiseerde samen met Tim en drie stagiaires deze middag. In de loop van de middag werden de kinderen getrakteerd op een lekker ijsje en drinken. Aan het einde van de speelmiddag kregen ze ook nog een certificaat mee naar huis. 

Ali: “Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk om buiten te spelen én om samen te spelen. Kinderen zitten met grote regelmaat op de baan tv te kijken of zijn online op hun telefoon of spelcomputer, waardoor er geen tijd is om buiten te spelen. Juist met zo’n dag als de Nationale buitenspeeldag wordt hier de aandacht op gevestigd dat het goed is om online activiteiten af te wisselen met samen buiten spelen.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het certificaat voor de deelnemers van de Buitenspeeldag
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding