Wandel mee en laat je inlichten
Wandel mee en laat je inlichten Foto: ©gemeente Son en Breugel

Bosgroep Zuid zet excursie in bij voorlichting over werkzaamheden in het bos

Algemeen gemeente

Son en Breugel - De beheerder van de bos- en natuurterreinen in Son en Breugel, de Bosgroep Zuid-Nederland, organiseert op dinsdagavond 6 juli vanaf 19.00 uur een bosexcursie. De Bosgroep legt tijdens een boswandeling uit waar en waarom werkzaamheden in het bos worden uitgevoerd. Belangstellenden uit Son en Breugel zijn van harte uitgenodigd. Aanmelden voor deze wandeling kan tot 5 juli 15.00 uur. 

De komende weken markeert de Bosgroep de bomen in de Sonse Bergen en in het bosgebied tussen A50 en Son, die in aanmerking komen voor de bosdunning in september. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de gemeenteraad om in deze gebieden als eerste het achterstallige onderhoud aan te pakken. Bij een dunning worden er bomen verwijderd om de ontwikkeling van andere bomen mogelijk te maken. Door dit zorgvuldig te doen kan de bosbeheerder meerdere doelstellingen realiseren.

In bosgebied tussen A50 en Son is dunning vooral gericht op het vergroten van het aandeel inheemse loofbomen, het openen van het gesloten kronendak en op meer licht op de bodem. Er ontstaat dan een struiklaag waar veel planten- en diersoorten van profiteren.

De Sonse Bergen is een erg gevarieerd gebied. In het bos is op een aantal plaatsen al een mooie variatie aanwezig. De dunning is daar gericht op het in stand houden ervan, het vergroten van de beleefbaarheid en het bevorderen van de biodiversiteit. Vanwege het intensieve gebruik door wandelaars en de fijnmazige padenstructuur is en blijft veiligheid een aandachtspunt in de Sonse Bergen.

Meer informatie over het hoe en waarom van deze bosontwikkeling leest u op de gemeentelijke website. 

Gaat u mee wandelen? 
Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is het mogelijk inwoners uit te nodigen voor een bosexcursie over deze ontwikkeling en wel op 6 juli om 19.00 uur. Aanmelden kan via een e-mail naar postbus@bosgroepzuid.nl. Bij aanmelding kunnen deelnemers aangeven met hoeveel personen men wil deelnemen. Informatie over de verzamelplaats voor de excursie volgt na aanmelding. Aanmelding kan tot 5 juli 15.00 uur.

Vragen over de excursie of de werkzaamheden? Willem Aarts of Erik Ceelen van Bosgroep Zuid-Nederland staan u graag te woord. Dit kan telefonisch op (040)-2066360 en per e-mail met w.aarts@bosgroepen.nl of e.ceelen@bosgroepen.nl