Een bijna leeg sporthal tijdens de tweede vaccinatie
Een bijna leeg sporthal tijdens de tweede vaccinatie Foto: ©MC De Linden

Vaccinatiecampagne huisartsen afgerond

Algemeen

In de tennishallen Eindhoven-Noord stonden afgelopen week een aantal huisartsen klaar om de tweede AstraZeneca-vaccinatie te zetten; een van deze huisartsen was Christian de Groot, huisarts in Medisch Centrum De Linden in Son en Breugel. Ondanks dat het rustiger was dan bij de eerste keer, kijkt huisarts De Groot tevreden terug op het vaccinatieprogramma. Voor de huisartsen is de vaccinatiecampagne nu beëindigd en de voorraad vaccins is helemaal op. Prikken die nu nog gezet moeten worden, worden gezet door de GGD.

Redacteur: Emmy Grit

De huisarts: “Bij de tweede prikronde was het niet zo druk als bij de eerste. Dat komt mede doordat mensen konden kiezen of ze de tweede keer een AstraZeneca-vaccin of een Pfizer-vaccin wilden laten zetten. Degenen die hebben gekozen voor een Pfizer-vaccin zijn door de GGD geprikt, waardoor wij niet weten hoeveel inwoners uit Son en Breugel nu volledig gevaccineerd zijn.” Huisarts De Groot spreekt zijn waardering uit voor mensen die naar de Eindhovense tennishallen zijn gekomen voor de tweede vaccinatie. “Maar ook zij die hebben gekozen voor een Pfizer-vaccin krijgen mijn waardering. Het gaat er niet om welk vaccin iemand neemt, maar dat ze er bewust voor kiezen om zich te laten vaccineren”, voegt de huisarts toe.

Volledig gevaccineerd
Voor de huisarts blijft het gissen hoeveel patiënten uit zijn praktijk werkelijk volledig zijn gevaccineerd: “Er is geen terugkoppeling tussen de GGD en huisartsen, waardoor het overzicht niet in kaart gebracht kan worden.” Ondanks dat de cijfers niet bekend zijn, verwacht de huisarts wel dat veel inwoners van Son en Breugel volledig gevaccineerd zijn, of in ieder geval één vaccinatie hebben laten zetten. “In heel Nederland zag je een behoorlijke piek in het aantal positief getesten, veelal met de Delta-variant. In Son en Breugel zien wij ook inwoners die positief getest zijn, maar het aantal is niet schrikbarend hoog.” De dokter wijst er nog op dat er de afgelopen weken geen ziekenhuisopnames zijn geweest, en sterfgevallen waarbij corona de oorzaak was, zijn bij hem niet bekend.