Producten die gebruikt worden om gezonde maaltijden te bereiden
Producten die gebruikt worden om gezonde maaltijden te bereiden Foto: @Ellen de Vries

Vele gezonde maaltijden bereid en uitgedeeld

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Ellen en Gilbert, twee Son en Breugelse vrijwilligers, zetten zich nog dagelijks in voor de inwoners die getroffen zijn door de watersnoodramp in juli in Limburg en België. Ellen heeft ondertussen veel lokale, regionale en nationale ondernemers en bedrijven aangeschreven in de hoop dat zij levensmiddelen willen doneren, of voor een klein bedrag willen verkopen, voor de mensen in het rampgebied. Van de etenswaren maken Ellen en Gilbert gezonde maaltijden en brengen dit één keer per week naar de uitgiftepunten in Limburg.

Redacteur: Emmy Grit

Ellen: “We zijn blij met iedere gift. Zo hebben we al paprika en kip gekregen en andere groente op de markt kunnen inkopen voor een klein bedrag. COOP Son en Breugel heeft zelfs een mand vol levensmiddelen gesponsord.” Inmiddels hebben ze, in hun eigen keuken, al heel veel maaltijden bereid en weggebracht; voornamelijk gezonde maaltijden en gezonde snacks.” Voor de kinderen hebben ze afgelopen week bakjes gevuld met snoep, die ze gesponsord hebben gekregen van Haribo. “Naast de gezonde snacks is een snoepje op zijn tijd ook lekker”, aldus Ellen. 

Bellen en mailen
Naast het bereiden van alle maaltijden zijn ze achter de schermen druk bezig met bemiddelen, bedrijven mailen en Marktplaats afstruinen in de hoop dat ze goederen zien die de mensen daar kunnen gebruiken. Ellen: “Het laat ons gewoon niet los, we doen wat mogelijk is voor deze mensen en weten dat dit door hen gewaardeerd wordt.”

Witgoed en meubels
Als Ellen en Gilbert de maaltijden persoonlijk wegbrengen, zien ze wekelijks de ellende waar de getroffen mensen mee te maken hebben. Naast de maaltijden is er ook behoefte aan witgoed zoals koelkasten, vriezers, wasmachines, drogers en magnetrons, maar ook (nette) meubels. Mocht je witgoed of meubels hebben voor de mensen die het goed kunnen gebruiken, kijk dan eens op Facebookpagina ‘Hulp gezocht/aangeboden na watersnood Limburg’. Op deze pagina staan veel hulpvragen vermeld en kun je jouw hulp aanbieden. Ellen: “De goederen worden rechtstreeks bij de mensen thuisgebracht of het wordt naar de opslag gebracht, waarna het alsnog bij de juiste personen gebracht wordt.”

Boodschappenlijstje
Wil je Ellen en Gilbert helpen zodat zij weer gezonde maaltijden kunnen bereiden? Doneer dan producten zoals kip, eieren, vlees, beleg, boter, soepgroente, pakjes bouillon, paprika, uien, wortels, radijs, sla, komkommers, tomaten, brood, aardappels, rijst, pasta. Alles is welkom zolang er maar een gezonde maaltijd van gemaakt kan worden. Let wel op de houdbaarheidsdatum. Ellen is ook nog op zoek naar kruiden en verpakkingsmateriaal. Heeft u deze producten of levensmiddelen, laat het dan weten op 06-23356814, dan krijgt u het adres waar u de producten op maandag van 10.00 uur tot dinsdag 15.00 uur kunt afgeven. In verband met haar werkzaamheden kan het zijn dat Ellen niet op kan nemen; stuur dan even een berichtje, dan neemt Ellen daarna contact met u op.

Het eten staat te pruttelen om vervolgens ingepakt te worden en vervoerd te worden naar Limburg