Afbeelding
Foto: ©IVN Son en Breugel

Wandel mee tijdens de Nacht van de Nacht

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Als de wintertijd op zaterdag 30 oktober weer begint en het zondag 31 oktober weer een uurtje eerder donker is, is ook de Nacht van de Nacht, een jaarlijks evenement waar het donker zo donker mogelijk wordt gelaten, georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Ontdek met IVN Son en Breugel hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht in het Vressels Bos bij de Vresselse Hut.

Op zaterdag 30 oktober, klokslag 20.00 uur, begint een nachtwandeling van ongeveer anderhalf uur door het Vressels bos. Het startpunt van deze wandeling is het parkeerterrein tegenover de Vresselse Hut, Vresselseweg 33 in Sint-Oedenrode. Honden, ook aangelijnd, mogen helaas niet mee. Onderweg leidt een gids u door de donkere nacht in het bos waar je normaal niet mag komen na zonsondergang. Onderweg kunt u ervaren hoe het is om zonder straatverlichting en zonder andere lantaarns of verlichting van bijv. mobieltjes toch je weg te vinden. Is het nog wel donker in het bos? Zie hoeveel je toch nog kunt zien, vertrouw op je oren, luister hoe het bos klinkt in de nacht, en voel ook hoe het pad door het bos aanvoelt.

Met deze wandeling kunnen maximaal twintig personen vanaf 10 jaar en ouder mee. U kunt alleen mee als u hier een bevestiging voor hebt ontvangen. Meld u zich hier aan onder vermelding van uw naam, aantal deelnemers en bij voorkeur ook telefoonnummer. Meer informatie kunt u telefonisch krijgen bij Ellen van Wijk via 0499-490990 of via Roland Mathijssen via het genoemd e-mailadres. Kijk voor meer informatie en achtergronden over de Nacht van de Nacht op www.nachtvandenacht.nl.