Foto: regio cheque

Maarten Claessens (l) neemt cheque in ontvangst van Ronnie van Dortmont (m), Paul Hoen van AV Generaal Michaëlis kijkt toe
Foto: regio cheque Maarten Claessens (l) neemt cheque in ontvangst van Ronnie van Dortmont (m), Paul Hoen van AV Generaal Michaëlis kijkt toe Foto: ©Tiny Steenbakkers

Stichting Leergeld ontvangt cheque van AV Generaal Michaëlis

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Atletiekvereniging Generaal Michaëlis uit Best heeft een bedrag van 4270 euro gedoneerd aan Stichting Leergeld Best, Oirschot, Son en Breugel. Dat bedrag heeft de vereniging overgehouden aan de Bevrijdingsvuur-estafette van Bayeux naar Best van 2020, die door corona niet door kon gaan. “Met instemming van het merendeel van onze sponsors, hebben we na een jaar besloten dat bedrag aan Leergeld te schenken”, aldus Ronnie van Dortmont, teamcaptain van de estafetteloop.

Maarten Claessens, voorzitter van Stichting Leergeld Best, Oirschot, Son en Breugel, en zelf uit Son afkomstig, was compleet verrast door die actie: “Het doel van onze stichting is om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een financieel steuntje in de rug te geven. Daarbij kun je denken aan schoolzwemmen, binnen- en buitenschoolse activiteiten, sport en cultuur. We zorgen dat ze mee kunnen doen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.” Voor het merendeel is de Stichting Leergeld Best e.o. afhankelijk van subsidies van de gemeenten in hun werkgebied. “Daarnaast zijn we als vrijwilligersorganisatie afhankelijk van giften en donaties”, vult voorzitter Claessens aan. “Deze donatie was naast een verrassing, uiteraard ook heel welkom. We bedanken de atletiekvereniging dat ze aan ons gedacht hebben. Het bedrag zullen we uiteraard goed besteden.”

Win-winsituatie

Voorzitter Paul Hoen van AV Generaal Michaëlis, die ook bij de overhandiging van de cheque aanwezig was, spreekt van een win-winsituatie: “Als sportvereniging willen we kinderen aan het bewegen krijgen en onze sociale verantwoordelijkheid nemen. Leergeld kan daarbij prima helpen door eventuele financiële belemmeringen weg te nemen.” Ook teamcaptain Van Dortmont kan zich hierin vinden. “We hebben vanaf het begin met onze sponsors afgesproken dat een eventueel overschot naar een lokaal goed doel zou gaan. In 2015 hebben we zo de Voedselbank kunnen helpen. Deze keer hebben we voor Leergeld gekozen”, aldus de teamcaptain. Voor meer informatie ga je naar www.leergeld.nl/best.