Afbeelding
Foto: HTC Tennis

Veel jeugdspelers bij Son en Breugelse Jeugdkampioenschappen tennis

Algemeen sport

Son en Breugel - Voor veel jeugdleden van de drie tennisverenigingen stonden dinsdag 26 en woensdag 27 oktober in het teken van tennis. In verschillende categorieën gingen zij de strijd met elkaar aan tijdens de derde editie van de Son en Breugelse Jeugdkampioenschappen.

De Son en Breugelse Jeugdkampioenschappen zijn in 2018 ontstaan als initiatief van de drie trainers en jeugdcommissies van de tennisverenigingen om meer samen te werken. Het eerste jaar werden de kampioenschappen gespeeld bij TV Son en Breugel, waarna ze in 2019 bij TV Pieter Brueghel gehouden werden. Vorig jaar kon er helaas niet gespeeld worden, dus was dit jaar HTC Son Tennis aan de beurt.

Maar liefst 66 jeugdleden in de leeftijden 5 tot en met 18 jaar speelden mee tijdens deze twee dagen van de herfstvakantie. Van tien uur tot ongeveer half vijf waren ze dit jaar welkom op het terrein van HTC Son Tennis. De dag werd gevuld met tenniswedstijden, kijken bij teammaatjes, vrienden of vriendinnen of met elkaar een balletje slaan op een van de minibaantjes. Daarnaast kregen de deelnemers iedere dag een gratis lunch aangeboden, zodat ze de hele dag op het park konden blijven. Ook veel ouders, broertjes, zusjes en zelfs opa’s en oma’s waren tijdens de wedstrijden naast de baan te vinden om de kinderen aan te moedigen.

Net als tijdens de eerdere edities werden er dit jaar weer veel spannende wedstrijden gespeeld in verschillende onderdelen: Rood, Oranje, Groen, Geel t/m 14 en Geel t/m 18 jaar.

Rood en Oranje
Voor de acht allerjongsten (5 tot 8 jaar) waren op woensdagmiddag twee banen gereserveerd waarop zij hun eerste wedstrijdjes konden spelen. Bij het onderdeel Rood speelden zij dwars op het veld een tie-break tot 7 punten. Zo konden ze veel oefenen met ballen slaan en het leren van de spelregels. Op dinsdagmiddag werd door veertien kinderen van 8 tot en met 10 jaar het onderdeel Oranje Enkel gespeeld. In hun wedstrijden, op driekwart van het tennisveld, is de eerste speler die vier games wint de winnaar. Na veel leuke, spannende wedstrijden werd de middag afgesloten met een bloedstollende finale. Een groot aantal van deze kinderen had een dubbelpartner gezocht en kwam ook woensdagmiddag weer in actie bij het onderdeel Oranje Dubbel.

Groen en Geel
Kinderen vanaf 10 jaar kwamen sowieso beide dagen in actie. Op dinsdag, de hele dag, en woensdagochtend speelden zij hun (verkorte) poulewedstrijden. Voor de meesten zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Op een zonnige woensdagmiddag werden in de verschillende onderdelen de halve en hele finales gespeeld om de prijzen te verdelen.

Aan het eind van deze middag was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor alle nummers 1 en 2 in de verschillende onderdelen stond een mooie beker klaar. De kinderen in Rood en Oranje gingen allemaal met een medaille naar huis. Na een kleine loterij werden de kampioenschappen afgesloten en kon de organisatie tevreden terugkijken op twee zeer gezellige tennisdagen. HTC Son Tennis geeft het stokje weer door aan TV Son en Breugel voor de Kampioenschappen van 2022.

Lijkt het je ook leuk om te gaan tennissen? Informeer dan eens bij de trainers van één van de verenigingen: HTC Son Tennis: stefanjornatennis@gmail.com, TV Pieter Brueghel koen@bmttennis.nl, TV Son en Breugel: trainingscoordinator@tvsonenbreugel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Parallel Wijnen
Evenement 7 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 8 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 18 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 22 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 23 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden gisteren Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen