Afbeelding

Bel niet voor boosterprik naar huisarts

Algemeen Coronavirus Zorg

Son en Breugel - De huisartsenpraktijken, GGD Brabant-Zuidoost, GHOR en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost in de regio Zuidoost-Brabant bundelen hun krachten om alle 60-plussers en kwetsbaren in de regio zo snel mogelijk te boosteren.

Redacteur: Emmy Grit

Christiaan de Groot, huisarts van MC De Linden, laat mede namens huisarts Suzanne Teunisse van Praktijk Rijnlaan weten dat de huisartsen in Son en Breugel de GGD ondersteunen door extra mankracht in te zetten op de GGD-locatie in het beursgebouw in Eindhoven. Alle vaccinaties zullen daar plaatsvinden en de afspraken verlopen via de GGD. Dit kan bijvoorbeeld online via www.planjeprik.nl. Inwoners moeten daarbij wel de oproep voor hun geboortejaar afwachten; pas dan is het mogelijk om online een afspraak te maken. 

Reguliere zorg
Christiaan: “We vinden het van groot belang dat de reguliere zorg door blijft gaan, dus vandaar dat we onze patiënten dringend verzoeken om geen contact met ons op te nemen voor vragen over de boosterprik.” Op de websites van MC De Linden en Praktijk Rijnlaan kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft over de boostercampagne. Verder kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en op Thuisarts.nl.

Sneller aan de beurt
Door deze samenwerking komt iedereen sneller aan de beurt om een boosterprik te halen. Alle inwoners van 18 jaar en ouder in de regio krijgen sowieso in januari 2022 de gelegenheid om zich te laten vaccineren bij de GGD.