Adri Vogels
Adri Vogels Foto: ©familie Vogels

In memoriam Adri Vogels

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Voetbalicoon en erelid van SBC Adri Vogels is zondag 9 januari op de leeftijd van 80 jaar overleden. Bij zijn geboorte op 31 augustus 1941 werd hij door zijn grootvader als baby aangemeld bij voetbalclub SBC, waarmee hij het jongste lid van SBC werd. Zowel in zijn jongste jeugd als de jaren daarna heeft SBC een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Als jeugdspeler is hij begonnen bij SBC en hij debuteerde in 1956, op zijn vijftiende, al in het eerste team.

Redacteur: Emmy Grit

Zijn voetbalhart ging harder kloppen toen PSV interesse in hem toonde. In het seizoen 1962/1963 nam de Eindhovense voetbalclub hem van SBC over; hij werd semiprof. Tijdens het eerste seizoen bleef hij SBC nog trouw, maar in juni 1963 maakte hij definitief de overstap naar PSV. Hij was een vaste reserve voor het eerste elftal in de vroege jaren zestig en kwam veelvuldig in actie voor het tweede team van PSV. Dit avontuur heeft vier jaar geduurd, waarna hij terugkeerde bij SBC en daar in het eerste team ging spelen. Door een meniscusblessure moest hij op 34-jarige leeftijd een stap terugdoen; van het eerste ging hij in het vijfde voetballen. Een paar jaar later heeft hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en stapte in de schoenen van trainer; de eerste jaren trainde hij diverse jeugdteams, later werd hij elftalleider van het eerste elftal, wat hij tien jaar heeft gedaan.

Functies
Na zijn carrière als trainer was hij jarenlang lid van het seniorenbestuur, groepsleider van de seniorenelftallen en jaren actief in het straatvoetbaltoernooi. Maar hij was ook de kracht achter van het klusteam, dat ervoor zorgde dat sportpark Schuttersheide er altijd netjes en verzorgd bij lag.

SBC-familie
Adri ontmoette zijn vrouw Ria, dochter van Marinus Scheepens die een van de oprichters was van SBC, op de voetbalvelden bij SBC, waardoor SBC en voetballen een centrale plek in hun leven hadden. Ria was een verdienstelijk voetbalster in het vrouwenelftal, was tevens jeugdleidster en werkte ook achter de bar in de kantine. Ria en Adri kregen samen twee zonen die alle twee ook lid werden van SBC en al op jonge leeftijd op het groene gras te vinden waren. Na de geboorte van de kleinzonen van Ria en Adri had SBC opnieuw hele jonge leden in het bestand staan, want ook zij werden bij de geboorte meteen lid gemaakt van SBC.

Lege plek
Het eerste team van SBC kon thuis altijd rekenen op de support van Adri. Hij zorgde er altijd voor dat hij op Schuttersheide aanwezig was om de verrichtingen van dit elftal te volgen. De laatste maanden liet zijn gezondheid hem in de steek en mede door de coronamaatregelen kwam hij de laatste weken niet meer zo vaak bij SBC. Toch was hij nog aanwezig bij de laatste voetbalwedstrijd voordat de wintercompetitie begon. Na de winterstop zal zijn plek langs de lijn leeg blijven.

Het voetbalelftal van SBC ter gelegenheid van het afscheid van Henk Scheepens als actief voetballer in 1968. Tweede van rechts Adri Vogels.
!
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 09:14 Eindelijk weer een Ons Dorp Live!