De gerenoveerde Boerderij
De gerenoveerde Boerderij Foto: Wil Feijen

De Boerderij is bijna klaar voor de toekomst

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De renovatie van De Boerderij aan de Leeuwstraat is al enkele maanden geleden afgerond, maar die kon toch nog niet open; de nieuwe gebruiksvergunning was nog niet afgegeven. Inmiddels is die vergunning geregeld en zijn de deuren van De Boerderij voor veel activiteiten weer geopend. De zangkoren kunnen helaas nog niet beginnen, omdat de nieuwe WtW(warmteterugwin)-installatie nog niet volledig is opgeleverd.

Redacteur: Emmy Grit

De Boerderij is het eerste plan uit ‘Breugel Bruist’ dat aangepakt werd. Voorzitter Pieter Wesselink van De Boerderij had gehoopt dat ze meteen na de renovatie open konden gaan, maar er waren nog wat hobbels die genomen moesten worden. “Tijdens de verbouwing bleek dat er twee verschillende bouwtekeningen in omloop waren, waardoor de rookmelders en brandmelders niet op de juiste plaats waren gemonteerd. Na controle van de veiligheidsregio kwam dit aan het licht en is een wijziging inmiddels gepland. Verder hebben we nog een toelichting gegeven op een aantal vragen die gesteld werden, waarna de gebruiksvergunning afgegeven is”, aldus de voorzitter.

Ontbrekende modules
Dit bleek niet de enige hobbel te zijn die ze zijn tegengekomen: tijdens de eerste oplevering van de WtW-installatie bleek dat een aantal modules ontbraken. Pieter: “Op dit moment wordt daaraan gewerkt, maar dat houdt wel in dat de zangkoren nog niet kunnen beginnen. Ondanks deze tegenslag hebben wij de deuren voor de andere activiteiten wel opengezet. Zodra de WtW-installatie in orde is, nodigen wij de koren die bij ons repeteren weer uit.”

Rolstoeltoegankelijk
Tijdens de renovatie is de ontvangsthal grondig onder handen genomen en heeft een mindervalidenlift naar de eerste etage gekregen. Verder is er een nieuwe keuken geplaatst en ook een nieuwe toiletgroep. Mindervaliden kunnen in de gerenoveerde Boerderij ook op de eerste etage gebruik maken van een geheel nieuwe toiletruimte. Niet alleen de toiletruimte, maar bijna alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk geworden.

Duurzaam
Het gehele gebouw is duurzaam verbouwd; zo zijn er zonnepanelen geplaatst, hangt overal ledverlichting en is er geheel nieuwe ventilatie in alle ruimtes aangebracht met warmteterugwinning. Ook het hemelwater is afgekoppeld. “Maar dat is nog niet alles”, vertelt Pieter trots, “er zijn brandveilige plafonds gemonteerd met geluidsonderdrukking, er is een brandmeldinstallatie aangelegd en er wordt nu gebruik gemaakt van een nieuw sleutelsysteem en intercom. En ook al het binnenschilderwerk zit weer strak in de lak. De Boerderij heeft zelf het toneellicht en -geluid in de Loods, één van de ruimtes, verbeterd en bekostigd.”

Officiële opening
Een officiële opening op korte termijn zit er vooralsnog niet in. “We zijn van start gegaan, maar wel anders dan we gehoopt hadden. Nu willen we eerst zorgen dat alle activiteiten weer kunnen doorgaan, en daarna gaan we ons focussen op een opening”, aldus de voorzitter.

Kijk voor meer informatie over De Boerderij op www.boerderijbreugel.nl.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen