V.l.n.r.: Het interim-bestuur van de Sportraad Willem van ‘t Geloof, Hein Cremer, Hein-Jan Broens
V.l.n.r.: Het interim-bestuur van de Sportraad Willem van ‘t Geloof, Hein Cremer, Hein-Jan Broens Foto: Sportraad

Kandidaten gezocht voor Sportraad Son en Breugel

Algemeen sport

Son en Breugel - Op 6 april vindt de oprichtingsvergadering van de Sportraad Son en Breugel plaats. De Sportraad komt voort uit de vergaderingen die in 2020 en 2021 hebben plaatsgevonden om een lokaal sportakkoord vast te stellen. De deelnemende verenigingen lieten toen blijken een Sportraad belangrijk te vinden. Niet alleen om Son en Breugel meer aan het bewegen te krijgen, maar ook hun belangen te vertegenwoordigen, en hun onderlinge samenwerking te verbeteren.

Interim-voorzitter Hein Cremer: “Het lokaal sportakkoord is heel breed. De verenigingen hebben in eerste instantie aangegeven een deel van de doelen te willen nastreven. Anders wordt het te veel om mee te beginnen. Op 6 april hopen we duidelijke doelen af te kunnen stemmen. Er spelen natuurlijk toch actuele thema’s. Zo is de Bongerd en de vervanging ervan een zorg voor veel verenigingen. Ook zullen veel verenigingen wel een mening hebben over een mogelijke verplaatsing van sportvelden buiten het dorp. Daarnaast hebben verenigingen aangegeven geïnteresseerd te zijn in facilitaire samenwerking en zaken zoals opleiding. Kortom, genoeg redenen om als verenigingen de koppen bij elkaar te steken.”

Tijdens de oprichtingsvergadering wordt onder andere het bestuur gekozen. De Sportraad zoekt kandidaten, die zich willen inzetten om van de Sportraad een succes te maken. Denk aan een rol als contactpersoon tussen de verenigingen, of als coördinator van thema-avonden. Op de oprichtingsvergadering worden namelijk ook de belangrijkste thema’s voor de Sportraad vastgesteld. Op die thema-avonden worden bijvoorbeeld actuele sportzaken in het dorp besproken, opleidingen voor bestuurders georganiseerd, of informatieavonden door trainers. Verenigingen (ook clubs die niet bij de KvK staan ingeschreven) kunnen zich opgeven via wvtg@afvalinbedrijf.nl of via 06-51226138.

Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 13 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 16 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella