Albert en Rianne
Albert en Rianne Foto: MooiSonenBreugel

Derde generatie al 35 jaar eigenaar van Schoenmakerij & Luxe lederwaren Boudewijns

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Toon Boudewijns begon 119 jaar geleden een schoenmakerij aan ‘t Eind in Son en Breugel, en in 1956 nam zoon Lambert het bedrijf over. De winkel verhuisde naar de Dorpsstraat en later naar de Nieuwstraat 24 in Son. In 1987 werd Albert, de zoon van Lambert, samen met zijn vrouw Rianne eigenaar van schoenmakerij en lederwaren Albert Boudewijns; niet lang daarna verhuisden zij naar nummer 26, het adres waar u Boudewijns Schoenmakerij & Luxe lederwaren nog steeds vindt.

Redacteur: Adrie Neervoort

Het is een echt familiebedrijf, en de derde generatie heeft het bedrijf in maart van dit jaar alweer 35 jaar voortgezet. “Met ons vader (Lambert Boudewijns) heb ik tot zijn 97e levensjaar mogen samenwerken in de zaak. Er was wel eens een meningsverschil, maar er waren ook wijze lessen en mooie verhalen als er weer eens een oude bekende kwam buurten”, aldus Albert.

Lambert Boudewijns is inmiddels overleden en de verhalen en de wijze lessen worden gemist. Boudewijns Schoenmakerij & Luxe lederwaren is in die 119 jaar altijd een familiebedrijf gebleven, en de schoenmakerij is jaren geleden uitgebreid met een mooi aanbod aan luxe lederwaren en reisartikelen van topmerken. Albert houdt zich bezig met reparaties, schoenaanpassingen en orthopedische correcties, en Rianne runt de afdeling Luxe lederwaren en reisartikelen en regelt daarbij ook de inkoop.

Wat niet is veranderd in al de jaren zijn de service en het vakmanschap. Albert is niet alleen een ervaren en bekwaam schoenmaker, maar hij heeft zich ook gespecialiseerd in het maken en herstellen van orthopedische schoenen. Dat dit onderscheidend is bleek wel toen Albert Boudewijns in 2015 verkozen werd tot ondernemer van het jaar in Son en Breugel.

Albert en Rianne zijn trots op het feit dat zij alweer 35 jaar het familiebedrijf hebben kunnen voortzetten en willen dit graag vieren met een passende actie. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart geven zij 35 procent korting op alle lederwaren in hun winkel.

De actie is dus alleen op deze twee dagen en geldt alleen voor artikelen die op voorraad zijn, dus op = op. Zo maakt u dit weekend van uw aankoop bij Boudewijns Schoenmakerij & Luxe lederwaren ook een feestje.