Jelena Bazova
Jelena Bazova Foto: Alessandro Di Bucchianico

Orgelconcert Jelena Bazova in Sint-Genovevakerk

Algemeen Muziek

Organiste Jelena Bazova verzorgt 15 mei een bijzonder concert op het prachtige Vollebregtorgel in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Het orgel heeft onlangs de driejaarlijkse stembeurt ondergaan en zal daarom weer als vanouds helder en fris klinken. Het concert begint om 16.00 uur, de toegang is gratis met een vrije collecte na afloop.

Het concert is gevarieerd met muziek van barok tot 20e eeuwse muziek. Naast werken van bekende componisten zoals Sweelinck, Bach en Brahms zijn er ook prachtige werken van minder bekende componisten zoals Drayton, Rutter, Liadov en Andriessen te horen. Midden in het programma zullen twee Oekraïense volksliederen gecomponeerd door Goncharenko vertolkt worden.

Jelena Bazova studeerde aan het Staatsconservatorium van Kazan (Rusland) de hoofdvakken piano en orgel. Deze studies werden in 1980 beide bekroond met zowel het solistendiploma als met de Prix d’Excellence. In 1991 werd zij laureaat van de Russische nationale orgelcompetitie. Van 1980 tot 1990 doceerde zij hoofdvak piano aan het Staatsconservatorium van Astrakhan (Zuid-Rusland). Van 1990 tot 1997 was zij als piano- en orgeldocente verbonden aan het Staatsconservatorium van Kazan.

Sinds 1997 leeft en werkt zij in Nederland. Zij is organist van het befaamde Sacramentskoor te Breda. Haar spel op piano en orgel, solistisch en in ensembles, was meerdere malen te beluisteren op de Belgische en Nederlandse radio. In Nederland verschenen diverse CD’s. Als docente hoofdvakken orgel en piano was zij verbonden aan het Fontysconservatorium en nog steeds als docent hoofdvak piano aan de Young Musicians Academy te Tilburg.