Leerlingen krijgen uitleg van de wijkagent waar alle knopjes voor dienen
Leerlingen krijgen uitleg van de wijkagent waar alle knopjes voor dienen Foto: ©Basisschool De Stokland

Leerlingen De Stokland krijgen voorlichting van politie

Algemeen School

Son en Breugel - Op basisschool De Stokland kwam vrijdag 13 mei het medialab van de politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel langs. Er waren twee onderdelen: les over de dode hoek en een quiz over pesten en sexting, en wat strafbaar was en wat niet. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 werden in twee groepen verdeeld en hebben deelgenomen aan beide onderdelen.

Redacteur: Emmy Grit

Een leerling van groep 7 vertelt: “Je mocht in de politievrachtwagen aan de bestuurderskant zitten om in de spiegels te kijken waar je iedereen wel en niet kunt zien. Ook mochten we in een politieauto zitten en kijken waar de verschillende knopjes in de auto voor dienen. We mochten de wapenstok vasthouden om te voelen hoe zwaar die is, maar het vuurwapen mocht hij niet laten zien, omdat dat gevaarlijk kan zijn. We hoorden ook waar de boeven moeten zitten en hoe het voelt als je geboeid wordt.”

Evi van den Heuvel, leerkracht groep 7b: “De leerlingen hebben veel bijgeleerd over het gevaar van social media en online pesten. Daarbij zijn ze naast hun reguliere verkeerslessen nog meer te weten gekomen over de dode hoek, en hebben dit ook zelf mogen ervaren. Het was echt een superinteressante dag voor onze leerlingen.”