Op de voorgrond de dames Van Doeland (l) en Vogels (m) samen met Dianne van Hak. Op de achtergrond vrijwilliger kernteam Diana Drijver
Op de voorgrond de dames Van Doeland (l) en Vogels (m) samen met Dianne van Hak. Op de achtergrond vrijwilliger kernteam Diana Drijver Foto: ©stichting Met je Hart

Stichting Met je Hart Son en Breugel zoekt ‘warm hart’

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Stichting Met je hart Son en Breugel is in januari 2020 begonnen en organiseert structurele, waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen die zich eenzaam voelen. Deze ouderen wonen zelfstandig, gaan moeilijk de deur uit en ontmoeten weinig andere mensen. Niemand kan bepalen wanneer iemand zich eenzaam voelt, en door deze ouderen met elkaar te verbinden en hun structureel aandacht te geven tijdens de ontmoetingen door de vrijwilligers van Met je Hart ontstaan er nieuwe vriendschappen en voelen deze ouderen zich weer onderdeel van een groep.

Redacteur: Emmy Grit

Door de coronapandemie konden de vrijwilligers twee jaar lang weinig ondernemen, maar sinds februari dit jaar worden er weer activiteiten gepland. Dianne van Hak, coördinator en kernteamlid, vertelt: “We hebben afgelopen maanden al verschillende stamtafels mogen organiseren en de groep bestaat inmiddels al uit 28 ouderen. Je ziet de ouderen genieten, elkaar opzoeken en met elkaar kletsen. We krijgen er ontzettend leuke, mooie en liefdevolle reacties voor terug.”

Om alle activiteiten te plannen is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “We merken dat we steeds meer bekendheid hebben in ons dorp en dat betekent dus dat er ook meer ouderen bijkomen. Doordat de groep groeit, doen wij ook een beroep op nieuwe vrijwilligers. En daarom houden wij op 16 juni, van 19.30 tot 21.30 uur, in café-restaurant De Zwaan een ‘vrijwilligerscafé’. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wie we zijn, wat we doen, waar we voor staan en wat jij als vrijwilliger voor de stichting kunt betekenen”, legt Dianne uit, “en natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen.”

Onder het genot van een kopje koffie/drankje en iets lekkers hoopt het bestuur dat nieuwe vrijwilligers zich aanmelden, zodat zoveel mogelijk kwetsbare ouderen met elkaar verbonden kunnen worden, en zij zich even niet zo eenzaam voelen.

Stuur een appje naar Dianne van Hak, 06-52772329, of stuur een mail naar dianne.vanhak@metjehart.nl om je op te geven of voor informatie.