Afbeelding
Foto: ©HTC Son Tennis

HTC-Son HD3 grijpt naast titel

Algemeen sport

Son en Breugel - Het is 10 juni gezellig druk op het sportpark van HTC Son Tennis waar een klein leger aan spelers en publiek zich heeft verzameld om de laatste speelronde van de vrijdagavond tenniscompetitie bij te wonen. De meeste toeschouwers hebben zich verzameld rond centercourt waar de heren van HTC voor het eerst in zes jaar een serieuze gooi doen naar de titel.

“Thomas houdt ons jong - door hem spelen we de komende 10 jaar nog onder de 35+”, grapt Peeters (32). De mannen van Heren-Dubbel 3 (HD3) spelen in huidige samenstelling nu drie jaar samen. “Door Corona konden we helaas geen voorjaar- en wintercompetitie spelen”, legt aanvoerder Bart Verreijt uit. In vaste samenstelling krijgt het team iedere vrijdagavond een selectie van vier uit zes spelers uit Son en Breugel op de been. 

Kampioenschap
Ze hebben alles al geprobeerd, maar nog nooit waren ze zo dicht bij de platte kar. Al weken houden de heren nauwlettend de bewegingen van andere teams uit de door de KNLTB georganiseerde competitie in de gaten. Met een als-dan scenario waarin Schutskamp overtuigend moet winnen van Ballpoint, lijkt de weg mogelijk vrij voor het gedroomde kampioenschap. Geen gemakkelijke opgave, want er zal met minimaal 2 punten gewonnen moeten worden in eigen huis, tegen TPC (Eindhoven Noord) om de trofee dan eindelijk te kunnen bemachtigen.

Super Tie-break
De avond start moeizaam voor de heren uit Son en Breugel. Het duo Zuidema - Van Helvoort verliest 0-6/2-6. De tweede partij wist duo Verreijt - Peeters wel te overtuigen met een spannende tie-break (8-6). Na de rust kwam HTC sterk uit de kantine. Zuidema - Peeters speelden sterker en wonnen een drie-setter met een super tie-break 6-3, 2-6, 10-8. Verreijt - van Helvoort moesten aan de bak en kwamen met 6-1, 3-6 op een super tie-break. Na een spannend begin met 4 punten tegen moest de partij opgegeven worden door een blessure.

Gelijkspel
Met 2-2 gelijkspel komt deze wedstrijd ook in de reeks ongeslagen partijen, helaas niet genoeg gewonnen matches en dus grijpt HTC Son Heren Dubbel 3e klasse wederom naast de titel. “We doen dit najaar gewoon weer mee”, besluit het team na afloop op het terras van HTC.