Afbeelding
Foto: Stichting Sun in Ghana

‘Sun in Ghana’ maakt zich op voor nieuwe reis naar Ghana

Algemeen

Sun in Ghana is een kleinschalige stichting die hulpprojecten heeft in Ghana. De voorzitter is Ton Schepens en samen met hem zijn vijf anderen begaan met een aantal ziekenhuizen en scholen in Ghana. Meer informatie over Sun in Ghana vind je op www.suninghana.nl.

Sun in Ghana is in 2020 gestart met het project ‘Plastic afval zorgt voor een toekomst in Ghana’.
De stichting zag bij bezoeken aan Ghana dat er veel plastic afval op straat terechtkwam, en heeft toen het plan opgepakt om er een plasticverwerkingsfabriek te bouwen.

Door corona was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk om naar Ghana te gaan, en daardoor kwam het project stil te liggen. Maar dit jaar ziet de stichting weer de mogelijkheid om naar Ghana te gaan en het project in het plaatsje Hwidiem op te pakken, samen met het Elizabethziekenhuis en de technische school aldaar.

In 2019 stond er een artikel in het Eindhovens Dagblad over Dave Hakkens van Precious Plastic. Hij bracht een idee in de wereld om met minimale apparaten maximale plasticverwerking te doen. Doordat al zijn ideeën en uitwerkingen openbaar zijn, konden we de opzet van het bouwen van een fabriek delen met de betrokkenen in Ghana.

De stichting Sun in Ghana gaat dus een plasticverwerkingsfabriekje in Hwidiem bouwen. Hier wordt afvalplastic verwerkt tot ‘nieuw’ plastic, waar spalken, servies en nog vele andere bruikbare dingen van kunnen worden gemaakt.

Met het opzetten van dit project had de directrice van het ziekenhuis in Ghana ook een wens. Een van haar doelstellingen is: tienermoeders helpen aan een bron van inkomsten. Daarom koppelt de stichting het project aan haar wens. Als de fabriek productieklaar is, zullen de tienermoeders de fabriek gaan runnen, zodat zij inkomen kunnen generen uit de fabriek.

In oktober 2022 gaat een delegatie van de stichting naar Hwidiem om te starten met de bouw van de fabriek, zodat naar verwachting in maart 2023 de tienermoeders in het bedrijf kunnen starten. De stichting heeft voor het project al heel wat sponsorgeld ontvangen, maar doordat de materiaalprijs is gestegen, is iedere donatie welkom.

Wilt u ook met het project ‘Plastic afval bouwt een toekomst in Ghana’ helpen? 
Stort dan uw bijdrage op rekeningnummer NL17RABO0147321409, t.n.v. stichting Sun in Ghana, onder vermelding van: Plastic project. Iedere bijdrage is welkom en komt goed terecht!

Wilt u ons ontmoeten? Dat kan tijdens het Breugels Festijn in Breugel op zondag 18 september.