Arndt van Ruremonde tijdens een eerdere signeersessie
Arndt van Ruremonde tijdens een eerdere signeersessie

“Ook als schrijver wist ik vooraf niet precies wat er ging gebeuren..

Algemeen

Son en Breugel - Voor wie niet genoeg kan krijgen van fantasy is er nu een nieuw verhaal uit de fantasy-wereld Barshem. Deze maand verschijnt ‘Erfgenamen’ van Barshem, over de queeste van Aran. 

Machtsbeluste bestuurders en mythische wezens
“Vanaf 2019 volgde ik nieuwsgierig de avonturen van Aran, een jongen met bijzondere gaven”, vertelt Arndt enthousiast, “en ook als auteur wist ik vooraf niet precies wat er ging gebeuren.”

Al schrijvend ontstond de geschiedenis van Barshem. Machtsbeluste bestuurders, de inval van een vijandig leger dat dood en verderf zaait en Aran: als er mythische wezens opduiken kan hij met zijn magische gaven het verschil maken. Kiest hij voor Barshem of voor zijn eigen geluk?

Fantasy: even wegdromen
Arndt van Ruremonde is zelf al jaren fan van fantasy-boeken. “De interesse begon in mijn jeugd met een voorliefde voor sciencefiction. Door ‘In de ban van de ring’ van Tolkien ben ik enthousiast fantasy-lezer geworden; een onmogelijke wereld, maar zo geschreven dat het toch geloofwaardig wordt. Even wegdromen in een fantastische wereld waar alles lijkt te kunnen, en waar de hoofdpersoon moeite moet doen om overeind te blijven”, aldus Arndt.

En nu is er dus al het tweede verhaal. Meer dan 10 jaar geleden ontstond het eerste idee. Arndt: “Ik begon er ’s nachts zelf over te dromen en zo groeide het verhaal. En als ik dat dan opschreef, ontstonden er vanzelf nieuwe personages met hun eigen rol. Dat was nog wel het leukste: ook ik wist vooraf niet precies wat er ging gebeuren.”

Benieuwd naar het hele verhaal? Erfgenamen kost € 20,95 en is te koop bij Kantoor en Boekhandel De Traverse in Son en Breugel. Wil je eerst kennismaken met fantasy-wereld Barshem? Download dan gratis vier fantasy-flashes (korte verhalen) die spelen in deze wereld via www.fantasywereldbarshem.nl