Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Bieden op een kavel tijdens Goederen en Diensten Veiling

Algemeen

Son en Breugel - Op 15 oktober kan er weer volop geboden worden op een gevarieerde collectie kavels tijdens de Goederen en Diensten Veiling. Maar hoe gaat dat dan?

‘s Avonds gaan de deuren van café-restaurant De Zwaan om 19.00 uur open zodat alle boekjes met kavels goed bestudeerd kunnen worden. Stipt om 20.00 uur beginnen de ervaren veilingmeesters bij toerbeurt met het aanbieden van de kavels. Per opbod worden de kavels verkocht en aan de laatste en tevens hoogste bieder wordt de kavel gegund bij afslag. Maar let wel op met het bestellen van een drankje, want het kan gezien worden als een bieding op een kavel. 

Nadat alle kavels zijn verkocht, wordt aan het einde van de avond bekendgemaakt wat de totale opbrengst is. Dit is altijd weer een spannend moment voor alle aanwezigen. Als afsluiting van de avond krijgen de kopers een uitsmijter cadeau van de organisatie. De kavels die dit jaar worden aangeboden, zijn leerzame, culturele, sportieve, culinaire, ludieke, maar ook praktische kavels. 

Een greep uit de verzameling van kavels van dit jaar:
Radio Son en Breugel biedt zendtijd aan. Je hebt een uur zendtijd waarin je samen met Henri Janssen in gesprek gaat op de radio; ieder jaar biedt Prins Carnaval een ludieke kavel aan en dit jaar gaat Prins Menno samen met adjudant Enrico pizza’s bakken. De prins kennende wordt de uitvoering van deze kavel een gezellige dag; het Vestzaktheater biedt ook dit jaar een culturele kavel aan. Het betreft kaartjes voor de voorstelling van Rob Scheepers op 28 oktober aanstaande voor 2 personen. Daarbij krijg je ook nog 4 drankjes aangeboden in het Dommelhuis.

Wellicht is er dit jaar een koopje te halen, maar het doel is om op een vermakelijke manier geld in te zamelen. De entree is gratis! Dus loop gerust binnen.

!