Toneelgroep Oase
Toneelgroep Oase Foto: Lianne van Asperdt

Toneelgroep Oase zoekt nieuwe talenten

Algemeen

Son en Breugel - Op woensdag 21 september is er bij Oase gestart met een nieuw toneelseizoen. Daarom zijn zij op zoek naar nieuwe talenten om de huidige toneelgroep aan te vullen. Durf jij het aan? Kom dan 21 september naar Oase voor een proefles en kennismaking met de toneelgroep. Er zijn 2 lestijden: van 14.30 tot 16.00 uur (8 t/m 11 jaar) en van 16.30 tot 18.00 uur (vanaf 12 jaar).

De toneelcursus belooft weer spannend en uitdagend te worden, en het is de bedoeling dat er aan het einde van het seizoen een grote productie gespeeld gaat worden op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt, en de lessen worden gegeven door Zoë Schenk; zij heeft in 2016 ook al toneellessen gegeven bij toneelgroep Oase en samen met de kinderen aan de voorstelling ‘Meester Krent’ gewerkt. Verder was Zoë regieassistente bij een productie van Sincere ‘Huizenjacht’ en zij heeft o.a. de mbo-opleiding Artiest gedaan in Eindhoven. 

De eerste weken zullen de lessen in het teken staan van elkaar (opnieuw) leren kennen en experimenteren met de basis van theater. Omdat het nieuwe seizoen begint met een opfrisperiode, kunnen nieuwe leerlingen gemakkelijk instromen.
Er wordt geoefend met het gebruik van stem, van schreeuwen tot zingen. Je gaat aan de slag met je lijf, van rennen tot stilstaan. En je gaat aan de slag met je brein, van onthouden tot nergens meer aan denken. Op deze manier kun je leren om ontspannen en creatief met theater bezig te zijn.
Hierna ga je gerichter aan de slag met werken aan de eindvoorstelling. Hierbij komen verschillende disciplines aan bod, waaronder toneelspelen, zingen en dansen. En wie weet... hebben je nog wel meer verborgen talenten die kunnen worden ingezet..

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn 125 euro. Oase heeft veel zin in het nieuwe seizoen en hoopt dat jullie net zo enthousiast zijn als zij. Ben jij 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2022/2023 via toneel@jc-oase.nl. Ook voor vragen of informatie kun je hiernaar mailen.