Andy Marcelissen
Andy Marcelissen Foto: Wil Feijen

Voor het laatst zang, dans en gelach in de zaal van De Bongerd

Algemeen

Son en Breugel - Alweer voor de 25e keer hield Dansvereniging Avanti een artiestenavond in sporthal De Bongerd; het beloofde weer een ouderwets gezellige avond te worden, zeker met de zeven aangekondigde tonpraters.

Redactie: Adrie Neervoort / Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

De sporthal van De Bongerd zat weer vol en was omgetoverd tot een sfeervolle zaal, waar de 500 bezoekers, gezeten aan tafels, werden voorzien van de nodige drankjes. Eindelijk, na de laatste editie in 2019, ging het weer van start; het publiek zat er klaar voor en de eerste tonprater, aangekondigd door spreekstalmeester Mieske Merks, betrad het podium. En zo begon een avond van vermaak op hoog niveau, en niet alleen verbaal, maar ook met zang en dans werd er een gedenkwaardige avond van gemaakt.

De humor was soms plat, maar wel van het hoogste niveau, gebracht door tonpraters die weten hoe je het publiek moet vermaken. Zo fietsen we een tijdje mee met tonprater Andy Marcelissen die op zijn wielrenfiets naar Son en Breugel was gekomen. Maar ook mochten we even meekijken in het huis van de opa en oma van Joep de Wildt, die met zijn gecombineerde zang van Herman van Veen en The Bee Gees liet zien dat hij echt een alleskunner was. Ook Hans Verbaarschot zorgde voor lachsalvo’s vanuit de zaal met het verhaal over zijn huwelijksproblemen en de therapie die hij en zijn vrouw vaak, en liever apart van elkaar, daarvoor volgden; humor vaak zo plat als een dubbeltje, maar door de juiste timing bijna geniaal.

Nadat het publiek even op adem was gekomen, nam Jasper van Gerwen met zijn buut het publiek mee naar het Nederlands kampioenschap ‘Mens erger je niet’ in Limburg. De plaatsen die hij doorkruiste op weg naar het kampioenschap werden dan ook dankbaar belachelijk gemaakt. Natuurlijk was zijn tegenstander tijdens dit kampioenschap zijn vrouw, een kampioen zo bleek later.

Met de buut van Boy Jansen stond er een ceremoniemeester op het podium. Hij wist zowaar een bruidspaar in de zaal te vinden, Hans en Sletjana. Het was alweer het vierde huwelijk van Hans, zo hoorde het publiek, waarbij hij zoals geen ander het kan, vertelde over de drie eerdere huwelijken van Hans.
Hans Keeris bleek de zesde en ook de laatste tonprater te zijn, dit omdat Dirk Kouwenberg helaas moest afzeggen op het laatste moment. Hans Keeris was minister van Financiën Gerrit Zalm, en bleek ook met zijn zoon Graad op de weekmarkt te staan als visboer. En zo legde hij een komische link met vis en bankzaken. Want hij was verbonden aan de ING-bank en verkocht daarom aan zijn kraam alleen maar vis die eindigde op ING. De oplettende lezer weet er nu al een paar, net als het publiek in De Bongerd afgelopen zaterdag.

Het was een avond met zes tonpraters in plaats van zeven, maar ze waren allen van het hoogste niveau wat tonpraten betreft, en de zaal heeft er niet minder om gelachen. Waar en wanneer de volgende artiestenavond zal zijn, was aan het einde van deze geweldige avond nog een vraag, want medio maart 2023 begint de sloop van De Bongerd om plaats te maken voor nieuwbouw. 

Andy Marcelissen
Andy Marcelissen
Avanti
Joep de Wildt
Avanti
Joep de Wildt
Joep de Wildt
Avanti
Avanti
Hans Verbaarschot
Hans Verbaarschot
Hans Verbaarschot
Hans Verbaarschot
!
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst