Ton Verstraaten, Mieke Dijker en Jan Frans Brouwers
Ton Verstraaten, Mieke Dijker en Jan Frans Brouwers Foto: MooiSonenBreugel

Nog maar 1 collectant aan de deur terwijl u aan 16 goede doelen kunt doneren

Algemeen

Son en Breugel - Als organisator van een collecte voor een goed doel had je een hele kluif aan het vinden van genoeg collectanten. Had. Want dat is nu verleden tijd. Zestien goede doelen gaan gezamenlijk collecteren in de week van 9 t/m 22 april 2023. U krijgt dus geen 16, maar 1 collectant aan de deur. En u blijft zelf bepalen welk bedrag u geeft en hoeveel er naar welk goed doel toe gaat. Stichting Goede Doelen Week Son en Breugel maakt dit mogelijk. 

Redactie: Ineke van Uden
Foto: MooiSonenBreugel

Ton Verstraaten spreekt uit ervaring: “Ik coördineerde de collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Met 8 collectanten kun je lang niet in alle straten collecteren en daardoor mis je inkomsten. Ieder jaar haakte er wel iemand af die even geen tijd had om te collecteren.” Nationaal Fonds Kinderhulp was niet het enige goede doel die moeite had om voldoende collectanten te werven. Meerdere goede doelen herkenden dit probleem en trokken aan de bel bij SonenBreugelVerbindt. 

Hulp van SonenBreugelVerbindt
Op initiatief van SonenBreugelVerbindt werd in no-time een Stichting Goede Doelen Week opgericht. Jan Frans Brouwers: “Wij acteren op signalen van inwoners van Son en Breugel. We helpen mee opstarten en trekken dan onze handen er weer vanaf. Met de enthousiaste groep mensen die hier hun schouders onder hebben gezet was ‘Stichting Goede Doelen Week Son en Breugel’ snel een feit.” In omliggende dorpen kent men het fenomeen Goede Doelen Week al. Met succes!

Voldoende animo
Mieke Dijker (voorzitter van de stichting): “Nadat we 17 Goede Doelen hadden uitgenodigd met de vraag wie mee wilde doen met deze gezamenlijke collecte haakte er eentje af en de andere 16 goede doelen zagen er zeker voordeel in en doen mee.” Niet alleen het vinden van genoeg collectanten is een probleem. Mensen vinden het ook niet prettig als 2 keer in de week een collectant aan de deur staat. Want, of het komt net even niet uit. Of de mensen hebben geen kleingeld in huis. Of, zoals de laatste paar weken in Son en Breugel vaak gemeld is in de veiligheidsappgroepen, loopt er een nep-collectant rond en weet je niet meer wie een echte collectant is en wie niet.

Hoe werkt het?
Zo’n 250 collectanten bellen in de week van 9 t/m 22 april 2023 huis aan huis aan om een envelop met brief met daarop de 16 goede doelen te overhandigen. U kunt rustig even nadenken welk bedrag u wilt geven en aan welk goed doel u wilt doneren. U kunt uw totaalbedrag dus verspreiden over meerdere goede doelen. Dat vult u in en op een later tijdstip komt de collectant nogmaals langs om de envelop met geld weer op te halen. Wilt u liever het geld digitaal overmaken? Hoe dat werkt staat ook uitgelegd in de brief. Mist u de collectant bij het tweede bezoek wanneer de envelop wordt opgehaald, dan zullen er ook een aantal verzamelpunten zijn waar u de envelop af kunt geven. Daarover later meer. U kunt alvast wel rondneuzen op de website: www.goededoelenweeksenb.nl

Welke goede doelen?
De goede doelen die meedoen zijn: Rode Kruis, Hartstichting, Nederlandse Brandwonden Stichting, Prinses Beatrix Spierfonds, ReumaNederland, Nationaal Fonds Kinderhulp, Alzheimer Nederland, Epilepsiefonds, Hersenstichting, Handicap NL, Nierstichting, Longfonds, KWF, Nationaal MS Fonds, Diabetes Fonds en Maagleverdarm Stichting. 

In de aanloop naar de Goede Doelen Week collecte zullen alle 16 goede doelen zich 1 voor 1 in DeMooiSonenBreugelKrant presenteren.