Wethouder Boersma (links) en Ruud Bakker proosten op de start van de bouw
Wethouder Boersma (links) en Ruud Bakker proosten op de start van de bouw Foto: Wil Feijen

Uitbreiding woonboulevard Ekkersrijt

Algemeen

Son en Breugel - Afgelopen maandag werd een klein bouwfeest georganiseerd op het terrein naast de Mediamarkt en tegenover de KPN-winkel op Ekkersrijt. Daar stonden vroeger kantoren en inmiddels zie je al stalen pilaren de lucht in gaan. De naam voor het nieuwe winkelpand is niet toevallig de Poort van Ekkersrijt: als je vanaf de snelweg komt en bij het eerste kruispunt rechtsaf slaat, staat daar in de toekomst meteen het nieuwe winkelcentrumgebouw als een ingang (poort) naar de woonboulevard.

Redactie: Jürgen Feuerriegel

De eigenaar van het terrein, Ruud Bakker uit Eindhoven, is in 2018 begonnen met zijn plan en in goede samenwerking met de gemeente is het dit jaar gelukt om te starten met de nieuwbouw.

Op de begane grond komen 170 parkeerplaatsen met onder andere tien laadpalen voor elektrische auto’s en op de eerste en tweede verdieping komt in totaal 8000 m2 winkeloppervlakte, makkelijk te bereiken via trappen, roltrappen en liften. Bekende bedrijven zoals Babydump, Nederland Slaapcentrum en Sanikitchen4you hebben al getekend, en met een vierde partij zijn de onderhandelingen nog gaande.

Volgens Ruud Bakker is het vergunningstraject heel soepel verlopen dankzij de constructieve opstelling van de gemeente Son en Breugel. Er zullen dan ook geen lokale ondernemers in het winkelpand komen die mogelijk concurrerend met de huidige ondernemers op Ekkersrijt zouden kunnen zijn. Wellicht waren er om die reden ook geen bezwaren ingediend en kon onze projectontwikkelaar Henk Sentjes doorwerken, en het is de bedoeling dat de Poort van Ekkersrijt nog vóór de bouwvak 2023 opengaat.

Voordat de genodigden en aanwezige bouwvakkers een glas champagne gingen heffen op het nieuwe gebouw nam onze wethouder Jan Boersma het woord. Hij bedankte de initiatiefnemers en maakte duidelijk dat de gemeente blij is met deze aanvulling van het winkelaanbod op Ekkersrijt in onze woonboulevard, die duidelijk ook een regionale aantrekkingskracht heeft. ”En met de uitnodigende voorgevel van het geplande pand zal de entree van Ekkersrijt meteen een eigen smoel krijgen, de Poort van Ekkersrijt dus”, aldus de wethouder.

Ruud Bakker (links) en wethouder Boersma
Afbeelding
Ruud Bakker (links) en wethouder Boersma
De genodigde proosten op de start van de bouw