Afbeelding
Foto: ©pvge

Hulp bij belastingaangifte 2022 voor AOW-gerechtigden

Algemeen

Son en Breugel - Binnenkort is het weer tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Aangiften voor het jaar 2022 moeten tussen 1 maart 2023 en 1 mei 2023 ingediend worden bij de Belastingdienst. Ook wanneer men niet door de Belastingdienst is gevraagd om een aangifte te doen, kan het doen van een aangifte soms leiden tot teruggave van belasting. Dit is afhankelijk van de persoonlijke situatie en ook de zorg- en/of huurtoeslag hangen hiermee samen. Hiervoor kan een proefberekening gemaakt worden.

Alle AOW-gerechtigden in Son en Breugel kunnen daarbij hulp aan huis krijgen van de HUBA(hulp bij belastingaangifte)-vrijwilligers van de PVGE Son en Breugel. Deze vrijwilligers hebben een opleiding voor het invullen van belastingaangifteformulieren gevolgd. Zij verzorgen de belastingaangifte tegen een kleine bijdrage van € 5,-. Behalve de belastingaangifte wordt ook de zorg- en/of huurtoeslag nagezien en zo nodig aangevraagd.

Voor deze hulp hoeft men dus geen lid te zijn van de PVGE. Er bestaat wel een inkomensgrens om voor deze hulp in aanmerking te komen. Deze is voor gehuwden en samenwonenden
€55.000, - en voor een alleenstaande €37.000,
Bent u geïnteresseerd in deze hulp bij het verzorgen van uw belastingaangifte? Of vermoedt u in aanmerking te komen voor teruggaaf belasting? U kunt zich dan aanmelden bij Leon Elshof, tel. 0499-476222 of e-mail ria.leon.elshof@gmail.com. Een van de HUBA’s neemt daarna contact met u op.