Lenie Hamers (links) en Gertrud van der Lee
Lenie Hamers (links) en Gertrud van der Lee Foto: Wil Feijen

Vrouw Aktief zet lokale middenstand én de vrouw in het zonnetje “Ladies Night wordt een topavond”

Algemeen

Son en Breugel - Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseert Vrouw Aktief een Ladies Night (19.00-23.00 uur) in het Dommelhuis van Son en Breugel, en het belooft een topavond te worden, een echte Ladies Night, boordevol verrassingen voor de vrouw van elke leeftijd. 

Redactie: Patricia van Baak
Foto: Will Feijen

Maar liefst 37 lokale ondernemers presenteren zich
Reeds in 2019 ontstond het idee bij Vrouw Aktief, een organisatie voor vrouwen uit Son en Breugel en omgeving, om een bijeenkomst te organiseren waarin de lokale middenstand centraal zou staan. Was daar in 2019 nog weinig animo voor bij de plaatselijke ondernemers, nu is dit beduidend anders. Vrouw Aktief wil de gehele middenstand in het zonnetje zetten. Door dit evenement te koppelen aan Internationale Vrouwendag wordt tevens de bezoekende vrouw in het zonnetje gezet. Maar liefst 37 lokale ondernemers presenteren zich op 8 maart in het Dommelhuis. Hoe zij zich presenteren is geheel aan henzelf. De meesten hebben een tafel waarop de presentatie uitgestald wordt. Zomaar een greep uit het zeer diverse aanbod: er zijn verschillende aanbieders voor mentale en fysieke ondersteuning aanwezig, de wensambulance is er, automaatje presenteert zich, evenals Bijna Thuis Huis Madelief. Ook aanwezig zijn aanbieders van hairstyling, cosmetica, voeding, schoenen, kleding en brillen.

Rad van fortuin
Bij binnenkomst ontvangt elke bezoeker een nummertje. Een ‘rad van fortuin’ (gemaakt door het HOI-huis) zal gedurende de avond de gelukkige winnaars bepalen van zeer mooie prijzen, aangeleverd door de aanwezige middenstand. Er zijn bonnen te winnen, zoals saunabonnen, bonnen voor diverse behandelingen en dinerbonnen, maar ook shawls, tassen, parfum, drogisterijpakketten en juwelenreisdoosjes.
Als ondernemers er niet fysiek bij kunnen zijn, dan zorgen zij dat zij aanwezig zijn in de vorm van een mooie prijs voor het rad van fortuin of een lekker hapje of drankje.
Tevens kan de bezoeker op deze avond (beter) kennismaken met het Dommelhuis.
Zowel beneden als boven zijn er aanbieders te bezoeken. Tijdens de modeshows die deze avond plaats zullen vinden, zal de mooie, grote trap gebruikt worden.

Groot animo
“We wisten zelf niet hoe divers het aanbod in Son en Breugel is”, zeggen de organisatoren Lenie Hamers en Gertrud van der Lee. Gertrud weet als middenstandsdochter als geen ander hoe belangrijk het is om je eerst bij de plaatselijke aanbieders te oriënteren en te shoppen, alvorens over de dorpsgrenzen te gaan kijken.
Lenie heeft het erg druk met de contacten met de winkeliers en de aanbieders van persoonlijke zorg, en is aangenaam verrast. “Ons idee is zó goed ontvangen. De animo van de ondernemers is enorm”, vertelt zij. Ze is geraakt door de mooie giften voor het rad van fortuin. Gertrud vult aan: “Deze avond wordt heel zorgvuldig en met verdiende aandacht georganiseerd. We hebben een avondvullend programma en we hopen dat er heel veel bezoekers zullen komen.”

De toegang is gratis. Er kunnen diverse artikelen/producten gekocht worden.
Alhoewel voor dames bedoeld, zijn mannen uiteraard ook welkom.
Op de Facebookpagina en Instagram van Vrouw Aktief is de complete lijst van aanwezige ondernemers te vinden.