(vlnr) Hans en Henny Merks en Piet en Josje Smits
(vlnr) Hans en Henny Merks en Piet en Josje Smits Foto: MooiSonenBreugel

Nieuwe eigenaren voor de Soepkom

Algemeen

Son en Breugel - Op 1 september 2023 is het alweer 10 jaar geleden dat Henny Merks de Soepkom in de Airbornestraat opende. Het begon als lunchroom en met de verkoop van 50 soorten lekkere soep, altijd gemaakt door haar man Hans. Door de coronacrisis en de horecasluiting moesten zij echter volledig omschakelen naar verswinkel. Gelukkig waren en zijn beide formules succesvol gebleken. Toch is nu de tijd aangebroken om de zaak te verkopen, daar Henny en Hans de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. 

In de zoektocht om een geschikte opvolger te vinden zijn ze niet over één nacht ijs gegaan. Het echtpaar Merks vond het belangrijk dat de kwaliteit zou blijven bestaan, maar ook dat het assortiment intact zou blijven. Daarnaast was het van belang dat de nieuwe eigenaren de Soepkom willen voortzetten, niet enkel uit winstoogmerk, maar ook uit passie en liefde voor de producten. Zij zijn hierin geslaagd en stellen met trots de nieuwe eigenaren voor.

‘’Wij zijn trots u te kunnen vertellen dat Piet en Josje Smits de nieuwe eigenaren van de Soepkom zullen zijn vanaf 1 september. Het bestaande assortiment zal ongewijzigd blijven, maar er zullen zeker uitbreidingen komen’’, aldus Hans, ‘’en daarnaast hoeft u geen afscheid te nemen van Inge: zij zal ook na 1 september het vertrouwde gezicht in de winkel blijven.’’

Barbecue-specialiteiten
Piet is al jaren in de keuken of voor de barbecue te vinden, waar hij de lekkerste creaties op tafel tovert voor vrienden en familie. Daarnaast heeft hij zijn specialiteit van het barbecueën, samen met zijn team, bewezen door tweemaal de titel Nederlands kampioen barbecueën te bemachtigen. ‘’Over de exacte invulling zijn we momenteel nog aan het nadenken, maar er mag naast het huidige assortiment sowieso een toevoeging verwacht worden van barbecue-specialiteiten. Daarnaast willen we de klanten de beleving van het eten meegeven, door te laten proeven, door te informeren en door de passie te delen’’, vertelt Piet. ‘’De precieze draai moeten we natuurlijk nog vinden, maar de bedoeling is dat u mij veel in de winkel of de keuken treft.’’

‘’Mijn rol zal iets minder zichtbaar worden”, vult Josje aan. ‘’Ik werk momenteel met veel plezier in een juridisch-administratieve functie in Den Bosch, voor vier dagen in de week. Dit gecombineerd met onze twee jonge kinderen zal er voor zorgen dat ik mij niet dagelijks in de winkel kan laten zien. Ik zal juist zorg gaan dragen voor verschillende werkzaamheden achter de schermen. Gelukkig heeft Inge besloten om dit avontuur met ons aan te willen gaan en kunnen we dit met een gerust hart combineren.’’

Kwaliteitsniveau
Al met al zal het een overdracht met een zeer warme hand worden, gericht op het behouden van het huidige kwaliteitsniveau en het laten slagen van de nieuwe eigenaren. U zult Piet en Josje daarom wellicht ook al voor de officiële overdracht in de winkel treffen om kennis op te doen en de kneepjes van het vak te leren. Zij zien ernaaruit om kennis met u te maken.

Ook na de overdracht zal Hans op de achtergrond nog wat werkzaamheden blijven verrichten om zodoende de nieuwe eigenaren te ondersteunen, wegwijs te maken en de vertrouwde recepten over te dragen. Mocht u nog cadeaubonnen van de Soepkom hebben, deze kunt u tot 1 augustus 2023 inwisselen, daarna zijn ze niet meer geldig.

DeMooiSonenBreugelKrant zal in een later stadium uitgebreid terugkomen op deze overname, maar wenst Piet en Josje nu alvast succes met de voorbereidingen.