Creadag in de carnavalstent in 2020 (archieffoto)
Creadag in de carnavalstent in 2020 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Scholen creadag weer in de tent

Carnaval carnaval Carnaval

Son en Breugel / Krutjesgat - Na de afgelaste edities in 2021 en 2022 vanwege de coronamaatregelen, gaat het er dit jaar weer van komen: de scholen creadag in de tent in Son.

Gastredacteur: Flip Spooren

De afgelopen 2 jaar hebben we de scholen creadag in aangepaste vorm gevierd. Zo hadden we in 2021 kleurplaten, gemaakt door Sandor Paulus, verspreid onder de scholen in Son en Breugel. De mooiste ingestuurde kleurplaten werden beloond met een leuke prijs.

Vorig jaar brachten we de scholen creadag naar de scholen toe: de platen werden op de scholen beschilderd door de kinderen. Daarna werden ze door Prins Menno en zijn gevolg opgehaald op de scholen en tentoongesteld in de etalages van de deelnemende ondernemers in ons dorp. Iedereen kon ze hier bewonderen en zijn stem uitbrengen op de mooiste creaties. De top 3 van de winnaars werd op school verrast met een mooi pakket, gesponsord door PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven.

Maar dit jaar kan het weer als vanouds. Wij als commissie kijken er ontzettend naar uit om op dinsdag 7 februari alle kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van alle scholen in Son en Breugel weer te mogen ontvangen in de carnavalstent. Dat iedereen ons enthousiasme deelt blijkt wel uit de enthousiaste aanmeldingen vanuit alle scholen, maar ook vanuit de vrijwilligers, op wie wij ieder jaar weer mogen bouwen, en die weer staan te popelen om van deze dag een succes te maken met de kinderen. Zonder vrijwilligers geen creadag!