Bende van Beuving
Bende van Beuving Foto: Robin Briggeman

Vrolijke bende tijdens première

Cultuur

Son en Breugel - Popkoor Novelty opende samen met de Bende van Beuving het theaterseizoen ’22/‘23 in het Dommelhuis.

Redacteur: Evelyn Kreukniet (Gast) en Ivo van Hoek

Zaterdagavond was het dan zover in het Vestzaktheater, want eindelijk kon de door corona uitgestelde show van de Bende van Beuving doorgaan, samen met popkoor Novelty. Hoewel dit een jaar na de oorspronkelijke datum was, bood het ook kansen: de voorstelling kon nu gegeven worden in de prachtige, moderne Vestzaktheaterzaal in het gloednieuwe Dommelhuis. De zaal was dan ook tot de nok toe gevuld met enthousiaste theater- en muziekliefhebbers.

Het regionale popkoor Novelty leverde tijdens deze gezellige avond een prachtige bijdrage aan de voorstelling van de Bende van Beuving. De zangers en zangeressen van Novelty begeleidden Ernest Beuving en zijn muzikale gezelschap bij de door hemzelf geschreven en opnieuw gearrangeerde nummers. Daarnaast bracht het popkoor, met vele leden uit Son en Breugel, zijn eigen repertoire en arrangementen ten gehore.

Zoals we van Ernest Beuving gewend zijn, verzorgde hij een prachtige avond vol cabaret en muziek. Op humoristische wijze bracht hij ontroerende verhalen over zijn jeugd, hedendaagse ontwikkelingen en de ongemakkelijkheden van het ouder worden. Veel heilige huisjes werden daarbij op de hak genomen. Het vorige begeleidingskoor Rawazzi wist het al van vorig jaar en Novelty weet het nu ook: hij krijgt de zaal volledig plat van het lachen, en zelfs aan het meezingen al staand op de banken. Voor popkoor Novelty was het dan ook een geweldig mooie ervaring om met zo’n professionele band op te mogen treden.

Maurice Peters, beheerder van het Dommelhuis, liet trots weten dat hij erg blij was met Ernest Beuving in zijn programmering: “Zijn timing van grappen, zijn muzikaliteit en gevoel voor de zaal staan op een bijzonder hoog niveau. Zeker als opening van het theaterseizoen is dit een cadeautje; Ernest verenigt met zijn show 2 disciplines, namelijk cabaret en koormuziek. Beuving zal in 2024 zeker weer in het Vestzaktheater staan, maar dan met zijn show ‘So Long Cohen’, waarin hij songs van Leonard Cohen zal vertolken.”

Wilt u meer van popkoor Novelty zien en horen? Dat kan! Op zondag 9 oktober tijdens ‘Rooi Vol Koren’ treedt popkoor Novelty op om 11.00, 14.00 en 15.30 uur in eetcafé Oud Rooij.

Mocht u zelf graag live aanwezig willen zijn in het vernieuwde Vestzaktheater dit seizoen, check dan de voorstellingen via www.vestzaktheaterson.nl. Komend weekend zal toneelgezelschap Maan zijn opwachting al maken voor onze jongste generatie met een voorstelling van Roodkapje. Voor al hun shows zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

!
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst