Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Berkenstaete geniet aan de Sonse haven

Human Interest

Son en Breugel – Op donderdag 12 juli mochten 38 bewoners van Archipel Berkenstaete genieten van het heerlijke weer, lekkere hapjes en livemuziek bij de Sonse Haven. Dit jaarlijkse uitstapje is georganiseerd door De Vrienden van Berkenstaete, een groep vrijwilligers die zich inzet voor de bewoners van Berkenstaete.

Door: Tais Lourinho da Silva
 
Zorgeloos genieten
Rond 14:00 uur kwamen de bewoners van Berkenstaete en de vrijwilligers aan bij de Sonse haven. Met dank aan de sponsorbijdrage van Stichting Jaarmarkt Son en Breugel konden de bewoners van Berkenstaete zorgeloos genieten van appeltaart, borrelgarnituur en drinken naar eigen keuze. Ook genoten de bewoners van verse haring gesponsord door vishandel Kees Pelk. Thom van Dommelen van Stichting Jaarmarkt Son en Breugel was ook uitgenodigd om te komen kijken. "Het is altijd fijn om zelf ook te kunnen zien wat er met onze bijdrages gebeurt", zegt van Dommelen. 
 
De Vrienden van Berkenstaete
Na een eerder bezoek aan Museum Bevrijdende Vleugels was dit de tweede keer dit jaar dat de bewoners een dagje uit hadden, georganiseerd door De Vrienden van Berkenstaete. Deze organisatie bestaat uit een doe-bestuur van negen vrijwilligers. Leny Achten is de voorzitter van deze organisatie en vertelt met trots over deze dag. "De Vriendengroep van Berkenstaete, die in 2018 alweer 10 jaar bestaat, is door zorggroep Archipel gevraagd om zich in te zetten voor de bewoners van Berkenstaete", zo vertelt Leny Achten. "Dit is alweer de derde keer dat bewoners van livemuziek konden genieten aan de Sonse haven." 
 
Livemuziek
Na een uur heerlijk ontspannen op het terras aan de haven te hebben gezeten, kwam er rond 15:00 uur een boot met 'De Gravelsingers'; een mannenzangkoor dat dertig jaar geleden is ontstaan uit leden van de Tennisvereniging Pieter Brueghel. Terwijl de mannen onder leiding van dirigent Theo van der Steen aan het zingen waren, meerde de boot aan in de Sonse haven. Enkele minuten later werd er verder gezongen. Iedereen genoot met volle teugen van de nummers die deze mannen brachten. "Mooier kan niet", zegt een bewoner van Berkenstaete. Met grote glimlachen op de gezichten werd er dan ook prachtig meegezongen op deze zonnige zomerdag.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding