Inloop De Duwkar: een feestje om naar toe te gaan
Inloop De Duwkar: een feestje om naar toe te gaan Foto: Wil Feijen

Inloop De Duwkar: een feestje om naar toe te gaan

Human Interest

Het is volle bak bij Inloop De Duwkar voor ouders met jonge kinderen. In de gymzaal van Basisschool De Stokland zijn ongeveer tien ouders en zeker zo veel jonge kinderen gezellig bij elkaar. Moeders, een vader en opa's en oma's zitten te kletsen of spelen met de kinderen in een lichte ruimte, vol met speelgoed.

Door: Anja Mertens

Patrick, vader van Cas en Lize, komt hier iedere week. "Het is hier gezellig, de kinderen hebben volop ruimte om te spelen en je doet leuke contacten op. We zijn in Son en Breugel gaan wonen omdat het ons een fijn dorp leek. We komen hier niet vandaan en dan is het fijn als er zo'n mogelijkheid is, waar je met je kinderen naar toe kunt. De kinderen leren met andere kinderen spelen en we zingen, eten en drinken samen wat. Zij vinden het een feestje als we hier naar toe gaan." Cas (3) klimt graag en houdt van molens. Hij rent weg en klimt in het houten klimrek. Lize (1) is haar leeftijd nu al vooruit en klimt de trap op, geniet van een stukje komkommer en doet met een stralend gezichtje bewegingen na als er gezongen wordt.

Via een vriendin hoorde Saskia van de Inloop in Basisschool De Stokland. Zij komt met Thomas (3) graag naar deze plek. "Het is even een moment voor jezelf, je kind heeft de ruimte en kan lekker met andere kinderen spelen. Je hebt hier een goed overzicht en we delen van alles, zoals kleertjes maar ook fruit en groenten uit de tuin." Opa Hennie en oma Hannie beamen dit. "Wij passen op onze kleinkinderen. Eén van hen is een beetje teruggetrokken, het leek ons goed als hij regelmatig met andere kinderen lekker kon spelen. "Kijk nou eens!" Kleinzoon Raff (3) komt aanrennen als een vliegtuig met een grote glimlach op zijn gezicht. "Dat bedoel ik nou" zegt oma Hannie. "Mooi toch?"

Inloop De Duwkar wordt gerund door vrijwilligers, die de coördinatie van de ochtend doen. Karin Schepens is nu de enige vrijwilligster en is dringend op zoek naar mensen die samen met haar deze taak willen delen. "Een oma, opa, vader of moeder die het leuk vindt een kwartier voor en na de spullen klaar te zetten, op te ruimen, de vrijwillige bijdrage te registreren etc. Je bent aanspreekpunt en een soort gastvrouw (-man). Met meerdere mensen kunnen we mooi rouleren."

Inloop De Duwkar is iedere dinsdag van 9.00 – 10.30 uur open en bevindt zich in Basisschool de Stokland, Jupiterstraat 3 in Breugel. Iedereen met kleine kinderen is van harte welkom. De entree is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger een of meerdere keren per maand betrokken te worden? Neem dan contact op met Karin Schepens, telefoonnummer: 06-26760810.

Inloop De Duwkar: een feestje om naar toe te gaan
Inloop De Duwkar: een feestje om naar toe te gaan
Inloop De Duwkar: een feestje om naar toe te gaan